DINAMO

Čak 6:1 protiv Atletica!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. lipanj 2014. 01:52

Fantastičan se nogomet igra na turniru 'Mladen Ramljak’, a briljiraju Dinamovi juniori. Zaradili su u petak ovacije odlično ispunjenog 'Hitreca’, klicalo se 'Dinamo, Dinamo’, a nagrađen je pokličima bio Ante Ćorić. Pao je madridski Atletico 6:1, tri gola zabili su Dinamovi klinci u zadnjim minutama i time, praktički, ušli u finale. Jer, o pobjedniku skupine odlučuje gol razlika, Dinamova je sad + 9, morao bi stvarno gadno izgubiti u zadnjem kolu od Bologne, a Atletico deklasirati Rapid da se nešto promijeni.

Bilo je svega za vidjeti u toj utakmici, pogotovo je svojim driblinzima i 'valjanjima’ plijenio Ante Ćorić, definitivno, novi maksimirski dragulj. Zabio je jedan gol, imao još nekoliko sjajnih akcija, Atleticovi su stoperi imali vrtoglavicu. Osim njega zabili su i Fiolić, Cekici, Vlak, Mamić i Fintić, strijelac za goste bio je Sanchez. Bio je to gol za 2:1, sve ostalo događalo se pred Atleticovim vratima, tresla se i vratnica... Kad su već osigurali pobjedu, Modri su u sudačkoj nadoknadi popravili gol razliku. Španjolci su od 30. minute igrali s igračem manje, drugi žuti karton dobio je Julian, a u 73. ostali su i bez Rivere. Međutim, to ne umanjuje vrijednost Dinamovog trijumfa,

Klafurićevi dečki stvarno su bili za nekoliko klasa bolji od Atletica. Jedina je loša vijest što je Bojan Knežević napustio igru zbog ozljede. Za Dinamo su jučer igrali: Miškić – Iharoš (od 76. Džijan), Stolnik, Benković, Mamić – Šunjić, Knežević (od 74. Plantak), Ćorić (od 72. Fintić) – Cekici (od 76. Burić), Fiolić (od 57. Čabraja), Miklić (od 60. Vlak). U drugoj utakmici skupine A Bologna i Rapid odigrali su 2:2.

Rijekini juniori u drugom su kolu u utakmici punoj preokreta svladali finalista juniorske Lige prvaka Benficu s 3:2. Poveli su Portugalci golom Ngarija u 11. minuti, izjednačio je Etim u 17. Onda je u 23. Rijeku do 2:1 doveo Perčić, da bi još u prvom dijelu izjednačio Nguema. U nastavku dosta nervoze, isključeni su Rijekin trener Renato Pilipović i njegov pomoćnik Elvis Brajković, nezadovoljni nekim sudačkim odlukama. Poništili su suci i jedan Rijekin gol zbog faula nad vratarom, a onda je momčad s Kantride ipak dohvatila sva tri boda. U zadnjoj minuti je mrežu Benfice zatresao Etim.

U drugoj je utakmici Abuja Academy svladala Udinese 3:0, dva gola zabio je odlični Okereke. Rijeka i Abuja imaju po četiri boda, Udinese ima tri, odluku o finalistu dat će današnje utakmice. Raspored 3. kola, subota, 7. lipnja, 9.30: Udinese - Rijeka, 11.15: Rapid - Atletico, 16.30: Dinamo - Bologna, 18.15: Benfica - Abuja Academy. Pobjednici skupina u nedjelju će igrati finale u 11 sati na stadionu Hitrec-Kacian.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 07:18