MODRI DOBILI TRENERA

Čačić: Zdravko Mamić je dobrodošao u svlačionicu, ne vidim ništa loše u tome...

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. prosinac 2011. 21:43

Dinamo će u novu godinu ući s Antom Čačićem na mjestu šefa struke. Iznenađenje? Aspolutno. Jer, od svih kandidata koji su se spominjali kao nasljednici Krune Jurčića, nikome ni u primisli nije bilo da će to biti upravo Ante Čačić, dosadašnji trener Lokomotive. Valjda su se klubovi lako dogovorili...

- Razgovarali smo i razmišljali o još nekim ljudima. Neki naši treneri su bili u izboru, ali, na našu sreću, imali smo dovoljno vremena da donesemo odluku. Napravili smo internu analizu, odvagali sve, stavili na papir i došli do zaključka da je Čačić najbolje i optimalno rješenje za Dinamo. Živi pokraj stadiona - objasnio je odluku Zoran Mamić prije nego što je mikrofon predao novom treneru.

- Volim nogomet i volim Dinamo - bubnuo je Čačić.

Koji trenutak ranije zahvalio je na iskazanom povjerenju i rekao kako je siguran da ne samo da može zadržati postojeću razinu, nego je i unaprijediti.

- Siguran sam da ću uspjeti u tome. Nisam dosad bio prvak jer nisam imao priliku raditi u ovakvom klubu - ustvrdio je novi trener.

Prilično smo sigurni da dva trofeja Čačić može komotno već sada staviti u svoju virtualnu riznicu. Ako ih ne osvoji, neće niti biti trener od lipnja... Potom se Čačić pobrinuo da izmami malo osmijeha na licu Zdravka Mamića koji je predstavljanje pratio iz svog ureda.

- Dinamo na proljeće mora procvjetati kao cvijeće u najljepšim bojama, a na jesen moramo kroz to cvjetanje doći do plodova koji će nas prehraniti na jesen - pjesnički se izrazio Čačić i dodao kako od Dinama pod njegovom dirigentskom palicom očekuje autoritativne i ugledne predstave.

- Nema premija za 1-0. Dinamo mora u svakoj utakmici igrati na hendikep. Može utakmica završiti 1-0, ali tada želim da protivnički vratar bude igrač utakmice. Nadalje, nećemo biti kante za napucavanje u Europi i igrati nogomet bez strasti. Dinamo je gospodar HNL-a, ali treba biti konkurencija sam sebi - smatra Čačić koji je za prvi cilj postavio vraćanje nekih igrača koji su jesen odigrali ispod svoje razine.

- I pobrinuti se da ne dođu ispod te razine - dodao je trener koji će se do početka priprema baviti igračkom križaljkom.

- Dinamo ima zadovoljavajući kadar, a on je potvrđen i plasmanom u Ligu prvaka. Ali da treba provjetriti svlačionicu, to je činjenica. Postoje neki s kojima se ne može dalje.

Iduće pitanje dio je standardnog opusa kada se u Maksimiru predstavlja novi trener. Dakle, što će Ante Čačić napraviti kada Zdravko Mamić odluči spustiti se u svlačionicu...

- Očekivao sam to pitanje - rekao je. Onda je valjda imao i vremena pripremiti odgovor.

- Ne vidim ništa loše u tome. Osobno ću učiniti sve da dođe nakon svake utakmice.

A u poluvremenu?

- Ja ću se potruditi da ne dođe u svlačionicu. A ako dođe, to je njegovo pravo, kao što to pravo imaju vaši urednici da dođu na radno mjesto - rekao je Čačić kojega je iz neugodne situacije pokušao izvući Mirko Barišić.

- Uprava je dala podršku - izjavio je predsjednik.

Inače, novi trener Dinama otkrio je da neće robovati navikama i sustavima.

- Igrat će četiri u zadnjoj liniji, a ostalo su varijacije. Odlika velikih momčadi je da mogu reagirati u svakom sustavu i u svakoj situaciji - istaknuo je Čačić koji je prvo obraćanje naciji zaključio s nadom da s njim dolaze bolja vremena za Dinamo.

- Meni je ovaj posao veselje. Znate onu izreku: ‘Nađi posao koji voliš i nećeš morati raditi’. Dat ću cijelog sebe i ne vjerujem da neću uspjeti jer sam uspio gdje god sam bio. A ako nešto i ne bude kako smo zamislili, bar ću znati da sam dao sve od sebe - zaključio je Čačić koji si je postavio visok cilj.

- Samo ako prezimimo u Europi znat ću da sam uspio!*

Razgovarali smo s Weisom i Hen Ten Cateom

Tijekom izborne kampanje Ante Čačić je imao prilično jaku konkurenciju. Znaju ljudi da je Dinamo meka za trenere. Trofeji su sigurni, baš kao i lova. Čini se kako nema trenera u Europi čiji zastupnici nisu poslali svoj CV u Maksimir.

- Nema tajni. Razmišljali smo o Ćiri Blaževiću koji bi radio u tandemu s Draženom Besekom i Brankom Tucakom. Od stranaca, kontaktirali smo s Vladimirom Weisom i Hen Ten Cate. Obojica su bili naklonjeni i otvoreni za razgovor, ali to su bili preliminarni kontakti. Moram priznati kako su sve te molbe pokazale da je Dinamo poželjna adresa - zaključio je Zoran Mamić i zahvalio Kruni Jurčiću na minulom radu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:40