Srđan Vrančić/CROPIX
TONEL PORUČIO TRENERU

'Čačić nema karakter, mogao mi je sve kazati kao muškarac, licem u lice...!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2012. 11:19

Jučer je nastavljena priča u 'okršaju’ trener Ante Čačić - Tonel. Portugalac je objasnio zašto želi odgovoriti svom treneru na prozivanja, bez obzira na činjenicu da mu se ispričao.

- Dosta sam razmišljao, a onda sam ipak odlučio da s izjavom izađem u javnost. Pogođen sam kao osoba, a povrijeđen je i moj profesionalni ponos - kaže Tonel.

Portugalac je jako ljut na Čačića i izgleda da će njihova suradnja u budućnosti biti iznimno zahtjevna, ako ne i nemoguća.

- Trener je prvi koji mora štititi igrače, biti kohezijski faktor u svlačionici. Ne smije pridonositi malodušnosti skupine, napadati nogometaše i javno analizirati njihovu sportsku izvedbu na takav način!

Tonel će nastaviti u žestokom tonu:

- Čak da je i u pravu kad se radi o mom nogometnom znanju, mogao mi je to kazati kao muškarac, licem u lice! Tako rade ljudi s karakterom, a trener je očito pokazao da ga nema.

Kaže da mu se tako nešto dogodilo prvi put u karijeri.

- Nikad, baš nikad u karijeri niti jedan me trener nije tako okrivio za ono što se dogodilo na utakmici. Ne može samo jedan igrač biti odgovoran za neke loše događaje ili krive trenerske poteze. To je bilo jako zločesto od trenera Ante Čačića.

Tonel je zaključio:

- Uvijek ću biti na raspolaganju Dinamu, ali nikad neću dozvoliti da se ugrozi moje dostojanstvo. Hvala Bogu, napravio sam krasnu karijeru koja govori sve o meni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 14:15