Cropix
INTERESA NE MANJKA

Burna zima pred zvijezdom Rijeke: Ugledni talijanski prvoligaši uključili se u borbu za Močinića

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 16. siječanj 2016. 10:12

Kada se već činilo da je Celtic napravio odlučujući potez stavivši na stol više od tri milijuna eura za Močinića, u utrku za 22-godišnjeg veznjaka vrlo ozbiljno ušli su Lazio i Sampdoria.

Nebesko plavi klub iz Rima u Močiniću vidi kao moguću zamjenu za Argentinca Lucasa Bigliu, opcija koju je potvrdio i sportski direktor rimskog kluba Igli Tare. No, interes je pokazao i Carpi, pa je pred Močinićem, kojeg zastupa talijanski agent Luigi Paoletti, burna zima.

A nova odgoda početka radova na Kantridi popraćena prebacivanjem loptice odgovornosti između gradske uprave i riječkog prvoligaša, ali bez povišenih tonova, dovela je na dnevni red gradnju sjeverne tribine na Rujevici. Stadion u kampu na Rujevici ima trenutni kapacitet od oko 5500 sjedećih mjesta, dok propisi UEFA-e u grupnoj fazi natjecanja zahtijevaju stadione s minimalno 8000 sjedećih mjesta. S obzirom na to da će projekt gradnje nove Kantride očito potrajati, na Rujevici su krenuli u pripremu gradnje dodatne sjeverne tribine kako bi povećali kapacitete. Za taj zahvat treba je izmijeniti trasu prometnice u Prostornom planu i Generalnom urbanističkom planu grada Rijeke. Riječki gradonačelnik Vojsko Obersnel izjavio je da se spomenuti planovi ne mijenjaju samo zbog zahtjeva Stadiona Kantrida d.o.o. već prije svega zbog usklađivanja s novim Prostornim planom Primorsko-goranske županije koji je u tijeku.

No, najava proširenja Rujevice izazvala je i nove polemike među navijačima koji sve manje vjeruju u povratak kluba pod legendarne stijene na Kantridi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 21:18