foto: Ronald Gorsic / CROPIX
RIJEČ TRENERA

Burić pognute glave nakon derbija: 'Nije mi lako, ali Dinamo je odigrao perfektnu utakmicu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2016. 22:34

Nogometaši Dinama uvjerljivom su pobjedom 4-0 (2-0) i uzvratnoj utakmici polufinanala Hrvatskog kupa nadigrali splitski Hajduk te izborili plasman u finale, u kojem će se 10. svibnja u Osijeku boriti za Rabuzinovo "Sunce" protiv koprivničkog Slavena Belupa.

Na press-konferenciji nakon utakmice trener Burić je rekao da mu je to najteži poraz na klupi Hajduka:

- Nije mi lako...

Strateg Majstora s mora čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi.

- Za navijače i sve vas bila je to sigurno zanimljiva utakmica u kojoj je bilo pregršt šansi, dobrih akcija... Mi smo bili dio toga, ali u negativnom smislu. Dinamo je odigrao perfektnu utakmicu. Prije svega odlično ju je otvorio, postigavši pogodak na samom početku. Za nas je bilo jako, jako teško u svim segmentima, Dinamo je bio dobar, a mi se moramo podignuti, uspraviti, skupiti glave, mobilizirati snagu i pripremiti se za nedjeljnu utakmicu - kazao je Burić.

Trener Modrih Zoran Mamić zahvalio je Buriću na čestitkama i usput čestitao svojim dečkima.

- Izuzetno kvalitetno otvorili smo utakmicu i tako smo okrenuli sve u smjeru u kojem smo željeli. Držali smo koncentraciju gotovo cijelu utakmicu, imali smo stalnu agresiju i pritisak na suparnika. Također smo bili jaki na tzv. drugoj lopti, reposjed nam je bio izvrstan. Kada to tako radimo, onda to tako i izgleda.

Podosta tužan Burić govorio je da su njegovi momci dali sve od sebe. Da je njegova momčad mlada te da se nije mogla snaći nakon što je već na samom početku, u 2. minuti, primila pogodak.

- Kad smo primili pogodak, javila se nesigurnost. Momci su bili karakterni, željeli su, htjeli su se nadigravati, samo neke stvari nismo mogli provesti. Dinamo je u svim segmentima igre bio bolji, te je zbog toga došao do takve pobjede.

Kazao je trener Hajduka i da su golovi Dinama postignuti iz kontranapada, ali da se njegova momčad nije željela vratiti otraga i izbijati lopte.

- Imali smo želju za igrom, ofenzivni stil, ali ima situacija kada izgledaš bolje i kada izgledaš lošije. U Maksimiru smo ovog puta izgledali lošije.

Pitali su novinari Mamića je li očekivao da će Dinamo tako lako riješiti Hajduk?

- Nismo razmišljali o tome, mi smo se pripremali kao za svaku drugu utakmicu, imali smo dobar rezultat iz prve utakmice, međutim u okviru Hrvatske Dinamo nema pravo taktizirati ni kalkulirati. Mi smo željeli pobijediti, to smo učinili, bravo za momke.

Također je stiglo treneru pitanje je ova partija bila jedna od najboljih ove sezone, uključujući one s Arsenalom, Olympiacosom, Rijekom te Hajdukom u prvoj utakmici Kupa, a on se samo nasmiješio.

- To bi bilo dobro da vi ocijenite, ja sam sretan i zadovoljan, jako mi je drago što je momčad pokazala tako dobru igru i ostvarila tako visoku pobjedu. Hvala publici što je došla u dosta velikom broju i hvala im na podršci. Vjerujem da će i u budućnosti prepoznati kvalitetu Dinama i naše rezultate.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:33