Damir Krajač / Cropix
TRENER HAJDUKA

BURIĆ LOVI NEMOGUĆE 'Dinamo je oparen, ali Modri znaju da smo mi tu negdje, bit će oprezni'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 05. travanj 2016. 13:53

Kup Hrvatske, borba za "Rabuzinovo sunce" pa ma koliko to optimistično izgledalo nakon poljudskih 0:2 je na vratima, sutra u Maksimiru od 17.30 sati Hajduk će tražiti – čudo. Postoje, događaju se, ali hoće li biti "bijele" boje.

- I za utakmicu protiv Splita nam je nedostajalo četiri igrača, vidjet ćemo do posljednjeg treninga kako ćemo se posložiti, ne znamo tko može sto posto biti spreman za dvoboj – započeo je trener Damir Burić i nastavio:

- Sigurno nema Bencuna, Ohandze, Roguljić, Juranovića, pod upitnikom su Velez koji je dobi jedan udarac u koljeno, potom je pitanje što će biti sa Jeffersonom koji ima jedan udarac, tek trebamo vidjeti pravo stanje. No spremni smo za ovaj susret, bit ćemo u optimalnom sastavu, presnosi Burićeve riječi Slobodna dalmacija.

Kakva je atmosfera u momčadi, možete li, vjerujete li u mogućnost da se Dinamo eliminira?

- Atmosfera je jako dobra, momci su homogeni, priželjukuju ovaj susret, očekujem da ćemo ga odigrati dobro, sa puno snage, energije, koncentracije. Očekuje da ćemo se mobilizirati, ova utakmica nam dolazi jako blizu, opet smo u jakom ritmu srijeda – nedjelja, ali očekujem iz te pozitivne homogenosti još malo timskog duha, spirita,da budemo na visokoj razini. Ukoliko budemo na visokoj razini očekujem dobru utakmicu.

Kakav Dinamo očekujete, hoće li možda "modri" kalkulirati u odnosu na prvi dvoboj i prednost koju imaju.

- Dinamo igra svoju igru, jako su dominantni i to pokušavaju svaku utakmicu rješavati posjedom lopte preko koje drže pritisak na suparnika. Uz to imaju i jaku individualnu kvalitetu u ofenzivi, igrače odličnog driblinga i brzine koji mogu probiti svaku obranu. Očekujem tešku utakmicu, morat ćemo se postaviti jako dobro taktički, vjerujem da ćemo pokazati pravo lice, motivacija neće biti upitna, a uz dobru organizaciju možemo nešto napraviti.

Hoće li vam ona pobjeda u prvenstvu biti putokaz kako odigrati ovaj dvoboj u Maksimiru?

- Mi težimo uvijek tako igrati, odigrati na toj razini. Međutim mora se dosta toga i posložiti, utakmicu se mora dobro otvoriti. Prvenstvenu smo odigrali u jako visokom ritmu, kreativno u napadu, tijek utakmice je bio dobar. Mogli smo dati i koji pogodak više. Ovo je sada druga priča, Dinamo je oparen i neće dopustiti iznenađenja, znaju da smo mi tu negdje i odigrat će opreznije i kvalitetnije.

Koje je pravo lice Hajduka, ono iz Kupa ili prvenstva, čemu ste bliže?

- Analizirali smo pogreške iz Kupa i već na sljedwećem dvoboju pokazali poboljšanja, ja se nadam da još ima kvalitete i prostora za poboljšanje, moramo biti kompaktni u igri. Mogu reći da je ono lice iz Kupa bilo loše, međutim to se može dogoditi svakoj momčadi, loše smo ušli u susret. Mlada smo momčad koja će još raditi neke greške, kroz treninge ih korigiramo, istina je svakako negdje između, u sredini.

Bi li vas zadovoljila pobjeda u Maksimiru, pa makar i ne prošli dalje, ipak se na slavlje čeka više od sedam godina?

- Teško je sada kazati što bi nas zadovoljilo, najljepše bi bilo kada bi prošli, potom ostale špekulacije kako bi bilo. Znamo kakva je situacija, Dinamo ima prednost, a mi imamo jako mladu perspektivnu karakternu momčad i vjerujem da će pokazati da su pravi momci – zaključio je Burić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:27