Nikola Vilic / Cropix
KAKO PROĆI DINAMO?

Burić ima stari recept: 'Važnije je ne primiti, a bilo bi fenomenalno kada bismo ga dali'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 15. ožujak 2016. 14:55

Stiže Dinamo – prva klapa polufinala. Sam spomen imena "modrih" diže na noge sve, sprema se navijačka vojska prema Poljudu, motivacija je na visokoj razini, gotovo pa da ne treba ništa dodatno raditi. Dinamo u kupu Hrvatske, sutra u 17.30 sati prilika "bijelih" za trofej.

Prvenstvo je već prežaljeno, Hajduk nema što tražiti, ostaje mu Kup, osvajao ga je 2010. i 2013. godine, što je donekle zadovoljilo gladni navijački puk. Poredajemo malo, čarajmo - 2010., 2013. što se niz ne bi nastavio i 2016., iako je zadatak težak, najteži mogući u ovom trenutku.

- Imamo male probleme s ozljedama, Bencun je dobio udarac u koljeno i još nije definirano hoće li moći, isto tako Velazquez, moramo čekati, Tudor i Mujan imaju male probleme. Nestrpljivo čekamo utakmicu, pozivam navijače da budu uz nas, podrška nam je potrebna. Da mladi isplivaju i odigraju dobru utakmicu – započeo je trener Hajduka Damir Burić.

Vrijedi li snagam momčadi, kvaliteta kada je ovakav derbi u pitanju, poništava li se to u derbijima?

- Ovo je Kup utakmica, nosi svoju draž, za igrati protiv Dinama ne treba dodatna motivacija. Igrači su upoznati s kvalitetom protivnika, moramo raditi samo što se tiče taktike, ne i na psihološkoj pripremi utakmice. Dinamo je protiv jakih protivnika pokazao svoje lice, kod slabijih su varirali u formi i sastavu – odgovorio je Burić.

Kako spriječiti pad koncentracije u završnicama dvoboja, ne prosuti teško stečeno.

- Zadnji put smo gol primili u 93. minuti, ali ne pamtim drugačije ishode, odigrali smo protiv Dinama dobre utakmice. Ne mogu pričati o prošlosti, ne mogu se sjećati što je bilo 1974. godine, samo ono što sam vodio – uzvratio je Burić i dodao:

- Odigrali smo jako kvalitetno protiv Dinama ove sezone, zrelo. Njihov golman je obranio šanse za gol, možemo za tim žaliti, ali treba gledati naprijed. Imamo tri utakmice s Dinamom u kojima se moramo pokazati što bolji.

Koga najviše cijenite od Dinama?

- Pjacu najviše cijenim, volio bih da je Velazquez tu, bio bi problem riješen. Ovako ćemo morati nekako riješiti, Mislim da je Velazquez idealan igrač za Pjacu, bilo bi interesantno gledati taj dvoboj.

Dinamo ili Slovan Liberec, koja je utakmica sezone, kako gledati na ovaj dvoboj, kao najvažniji s obzirom da je Kup jedina šansa za trofej?

- Sve ste rekli, to je jako bitna utakmica, iz dvije utakmice moramo izaći kao pobjednici. Kup je zanimljiv sam po sebi, ove dvije utakmice će pokazati kakvi smo, na kraju će pobijediti bolji.

Je li važnije ne primiti gol ili ga postići?

- Važnije je ne primiti, a bilo bi fenomenalno kada bi ga dali – kratko je odgovorio Burić.

Vlašić, u kakvom je stanju, koliko može, puno se očekuje od njega?

- Puno se očekuje od svih nas, on je dio momčadi, mi ćemo nastojati kao momčad da njemu bude lakše. Vidjeli ste dobre prilike, dobre situacije, žao mi je što nije dao gol, to bi ga ponijelo, nedostaje mu taj touch koji diže samopouzdanje. Već vam kažem, znam da će on dobro igrati protiv Dinama – uvjeren je Hajdukov trener.

Ima li Dinamo slabih strana, kako se pripremiti?

- Svatko ih ima i pokušati ćemo ih iskoristiti, ali neću ih reći. Imaju invidualnu klasu i iskustvo, privode utakmicu mirno kraju, bez obzira što je rezultat na knap. Mi nismo u stanju baš zatvoriti utakmicu, ali nadam se da ćemo biti zreliji, da ćemo znati završavati utakmice.

Bojite li se da će publika ponijeti momčad pa da Dinamo iskoristi neku pogrešku iz kontre?

- Budite uz nas, zajedno smo jači, to je poruka navijačima. A što se tiče toga da će nas publika nositi, radimo na stvarima da kada smo u napadu imamo osiguranje. Neke smo greške radili, ali korigirali smo ih. U nekim utakmicama smo bili bolji, u zadnje dvije nam protivnik nije ni pucao na gol. Stabilnost je tu, momčad bi se trebala pokazati kada je obrana vrlo važna, da pokažemo pravo lice.

Imate li povjerenje u Bilyija, hoće li igrati ili ćete nešto mijenjati, je li ovo dvoboj za iskusnije igrače?

- Sačekati ćemo do zadnjeg časa, prošlu je utakmicu odigrao bez greške. Šimić je kod Intera bio dobar, sad je imao virozu. Čekamo Velazqueza, dobio je udarac u koljeno i bilo bi dobro kada bi bio u momčadi - zaključio je Burić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 13:19