DAN ODLUKE

Brozović: 'Nada u proljeće u Europi uopće nije tanka... Vjerujem u pomoć Red Bulla!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. studeni 2014. 19:18

Dinamov reprezentativac Marcelo Brozović stigao je na razgovor iznimno raspoložen, s velikim smiješkom na licu. Takav je i inače u posljednje vrijeme. Pitamo ga je li to možda zbog toga što se mnogi klubovi spominju u kontekstu njegova budućeg transfera?

- Ma ne, dobro sam raspoložen jer je ova godina koja se bliži kraju za mene zaista bila iznimna. Ovo je definitivno moja najbolja godina u dosadašnjoj karijeri, logično je da sam dobre volje. Slušam trenere i to je to, ide mi. Zadovoljan je trener Mamić, zadovoljan je izbornik Kovač, ja uživam - kaže nam Brozović.

Dobro, ali kad se pročitaju engleski mediji koji kažu da Arsenal za vas nudi 6,2 milijuna eura, onda možete biti još bolje, zar ne?

- Ne znam ja ništa o tome. To pitanje nije za mene. Vjerujte da uopće ne razmišljam o transferu iz Dinama. Zanima me samo da ovaj dio sezone do kraja odradim na najbolji mogući način, da sve završi idealno kad se radi o Dinamu i meni, s tim da je naglasak na Dinamu. Hoću igrati što bolje, pa neka se onda svi tuku za mene, ha-ha…

Je li moguće da modri klub napustite već ove zime?

- Kažem vam da to nisu pitanja za mene i da o tome uopće ne razmišljam. Koncentriran sam samo na svoju momčad. U četvrtak igramo važnu utakmicu s Astrom, imamo derbi s Rijekom, Celtic... Finiš polusezone je žestok, samo se bavim mišlju o tim utakmicama. Nije svejedno kako ćemo završiti sezonu, na kraju može ispasti jako dobro.

U redu, vidimo da izbjegavate odgovore na pitanja o budućem transferu, ali možete li bar odgovoriti u kojoj bi inozemnoj ligi najradije zaigrali? Bi li vam odgovarao Premiership?

- Potpuno mi je svejedno.

Takav odgovor smo otprilike i očekivali, Broz, kako ga zovu suigrači iz svlačionice, popriličan je “kuler”, teško ga nešto može izbaciti iz takta. Ima jedna stvar koju nam je jučer priznao.

- Nekad sam živčan, pa znam pogriješiti u predaji lopte. Kad prvi put pogriješim, onda sam ljut sam na sebe, pa se dogodi da pogriješim još koji put. Trebam biti koncentriraniji. To svakako moram ispraviti.

Onda je dodao još nešto...

- Da, dao sam samo dva pogotka ove polusezone, jedan u HNL-u, jedan u Europi. To je malo. Ulazim u završnicu, ali nikako da počnem zabijati golove. Valjda će krenuti u četvrtak.

Vratili smo se malo unazad, na neodigranu utakmicu s Hajdukom...

- Žao mi je što se nije igralo, svima nam je u svlačionici bilo krivo.

Kaže da bi za njegovu momčad bilo mnogo bolje da se igrao veliki derbi.

- Dugo nismo igrali utakmicu, još od Zagreba u Kranjčevićevoj. To je skoro dvadeset dana. Nije to dobro da nakon toliko dana neigranja sad igramo bitnu utakmicu Europske lige. Međutim, to nam nije nikakav alibi, znamo da u Rumunjskoj moramo pobijediti, ništa drugo nam ne igra.

Kako ste se osjećali kad ste saznali da nećete igrati protiv Hajduka?

- Loše sam se osjećao. Svi smo se skupa spremali za derbi, a onda se ne igra. Moraš se osjećati loše. Ta tri boda koja smo osvojili pobjedom bez borbe 3:0, ništa mi ne znače. Kao ni ostalim dečkima. Što vrijedi pobjeda kad se nije igralo?

Jeste li se čuli s nekim igračem Hajduka nakon otkazane utakmice? Imate li kojeg prijatelja u redovima Majstora s mora?

- Dobar sam s Kalinićem, ali nismo razgovarali.... Ma, ne bih o tome uopće više govorio.

Krenimo onda na ono što slijedi. Astru ste u Maksimiru pobijedili 5:1, izgledali su Rumunji kao lagan zalogaj. Što vaši poklonici mogu očekivati u četvrtak?

- Prvo, mi svi živimo u nadi da ćemo se plasirati u europsko proljeće! Nada nam je tanka? Ne, uopće nije. Ako protiv Astre i Celtica odigramo onako kako znamo, kao u prvom dijelu sezone, pobijedit ćemo u obje utakmice, to je sigurno. Onda nam treba pomoć Salzburga. Njihova pobjeda ili neodlučeno protiv Celtica u Glasgowu. Bolje pobjeda, jer ako ta utakmica završi neodlučeno, onda ćemo Škote morati pobijediti s dva razlike. Makar, možemo mi to.

U redu je što vjerujete u sebe, ali možete li vjerovati u Salzburg?

- Baš sam pročitao izjavu Kevina Kampla prije puta Salzburga u Glasgow. Rekao je da igraju u najboljem sastavu i da žele osigurati prvo mjesto. Oni su jako dobri i sigurno mogu dobiti Celtic.

Ako u tome uspiju treba im poslati čestitku?

- Nema problema, ja ću je poslati, ha-ha...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:34