Vladimir Dugandzic / CROPIX
ŠTO NAKON PROSVJEDA?

Brezni prijeti Hajduku: 'Ako navijači provale na stadion, utakmica se neće igrati!'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 27. studeni 2014. 19:36

Je li sutra na dnevnom neredu “akcija stadion”? Što ako deseci tisuća gnjevnih Splićana na čelu s Torcidom s Rive nagrnu u Poljud, hoće li Hajduk i Zagreb igrati ili - neće igrati?

- Dvojba je nepostojeća: jasno da se neće igrati - pojašnjava povjerenik lige Josip Brezni. - Ako pak utakmica počne, a tribine se počnu puniti zato što je publika provalila ili su joj otvorena vrata, slijedi prekid.

Definitivni prekid utakmice, a ne privremeni prekid igre jer je lako pretpostaviti da se toliko nazočnih ne može odstraniti. Sudac Igor Križarić iz Čakovca dobit će precizne upute, delegat Budimir Peranić iz Novalje isto tako. A što kaže povjerenik za sigurnost HNS-a i 1. HNL Zoran Cvrk?

- Upravo sam došao sa službena puta, bio sam delegat na susretu Malmö - Juventus u Ligi prvaka. Što reći, osim da je svaki scenarij loš za nogomet. Katastrofa je ako se sustavno krši Zakon o javnom redu i Zakon o sigurnosti na stadionima, katastrofa ako je gledalište pusto, katastrofa ako se ne poštuju odluke mjerodavnih organa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 19:29