Cropix
UVIJEK IMAO PODRŠKU

Brbić otvorio dušu: 'Tudora smo na Nadzornome odboru nekoliko puta spašavali'

'Vučević i ja uvijek smo bili uz Tudora. Ostao je trener Hajduka 21 mjesec, gotovo dvije godine, a to se, morate priznati, odavno nije dogodilo' - rekao je Brbić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. veljača 2015. 22:50

Kako živi Hajduk dan poslije velike promjene? Trener je Hari Vukas, može se reći “do daljnjeg”, dok se ne pronađe novo rješenje. Hajduk gleda potencijalna rješenja za Tudorova nasljednika, ali financije su bile i ostale limitirajući faktor. I nisu jedini uvjet, jer poznato je što Hajduk traži od novog trenera.

- Tri su uvjeta koja bi novi trener trebao ispuniti. Prvi je cilj Europa. Ne možemo ići na titulu, to je jasno, ali izboriti Europu, to je realni cilj - kazao je Goran Vučević u uvodu razgovora s pet novinara koji je organizirao predsjednik Uprave Marin Brbić.

Nitko iznad kluba

Želio je Brbić porazgovarati s novinarima, osluhnuti i njihova razmišljanja, ali prvenstveno ponuditi klupske stavove glede puno pitanja i tema koja su se otvorila u medijima nakon Tudorova odlaska. No, za početak, zadržali smo se na zahtjevima koji će se staviti pred novog trenera.

- Drugi je zadatak afirmirati mlade igrače, a treći je planska reprodukcija. To znači da se precizno zna kada neki igrač odlazi iz kluba tko ga nasljeđuje. Da se zna kada netko može otići u inozemstvo, a da pritom klub ima kvalitetnu zamjenu - poručio je Vučević.

Uvijek uz trenera

Svaki igrač koji je došao u Hajduk za Tudorova mandata angažiran je uz pristanak trenera. Svi su igrači bili Tudorov izbor, a mi smo uvijek smo bili uz njega - rekao je Brbić i dodao:

- Nekoliko puta je “visio” na Nadzornom odboru, ali Vučević i ja smo bili uz Tudora. Ostao je trener Hajduka 21 mjesec, gotovo dvije godine, a to se, morate priznati, odavno nije dogodilo.

Cijeli teskt pročitajte u tiskanom izdanju SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:35