OSAM SATI MUČENJA

BRBIĆ: 'Drago mi je da i HNS vidi da nešto ne štima'; BALDASAR: 'Dobar početak'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. studeni 2014. 19:32

Veliku je verbalnu bitku osam sati vodio Marin Brbić s pojedinim gradskim vijećnicima, ali na koncu je ipak nakon završetka GV-a osvanuo i lagani osmijeh (olakšanja) na njegovom licu.

Ništa se značajnije nije promijenilo, ali to je i ono što je Hajduk tražio, da se klub pusti da nastavi istim putem koji je, uvjereni su, pravi put.

- Jako smo zadovoljni. Trajalo je malo duže. Mi i Grad moramo biti partneri, Grad Split je vlasnik Hajduka. Idemo naprijed zajedno. Donesene su odluke koje će i nama olakšati rad. Idemo dobrim smjerom – kazao je Brbić.

Pitanje prijedloga Udruge 'Naš Hajduk' je jednim dijelom ostalo u zraku, dobili su novi mandat, ali ne i garanciju demokratskih izbora dijela članova NO-a na 25 godina što su tražili.

- Zar išta ima bolje od demokratskog puta. I predsjednici i članovi parlamenta se biraju demokratskim putem, zašto ne bi i članovi Nadzornog odbora. Imat ćemo nove izbore iduće godine – komentirao je prvi čovjek kluba.

S druge strane mnogo je bilo kritičkih pitanja vijećnika po pitanju poslovanja kluba, ponajviše visine njegove plaće. O plaći je sve rekao vijećnicima, a o poslovanju kluba je govorio i nakon sjednice.

- Mislim da su Hajdukove brojke jako dobre. Operativni gubitak koji je 2011. godine u godinu dana iznosio 70 milijuna kuna, ove godine izbosio je 17 milijuna kuna što je ogroman korak prema naprijed. Uvjeren sam da za godinu ili dvije Hajduk može iz operativnog poslovanja, bez prodaje igrača, pokriti rashode cijele godine! - rekao je Brbić, te najavio.

Predsjednik Uprave Hajduka je nakon završetka sjednice Gradskog vijeća o zaključcima IO HNS-a kazao:

- Već sam ranije rekao da se nadam da će biti razuma i sluha. Nadamo se da će stvari ovim krenuti nabolje, konstruktivnim smjerom. Nisam još detaljno stigao pročitati sve odluke Izvršnog odbora, ali vjerujem da će gospoda imati razuma, da se stvari u interesu nogometa počnu kretati nabolje. Mi smo uvijek bili za razgovore, od njih ne treba bježati – rekao je Brbić.

Što se može očekivati od tih razgovora?

- Neke će se stvari morat mijenjati u HNS-u. Drago mi je da i u HNS-u vide da neke stvari ne štimaju. Uvjeren sam da idemo prema, uvjetno rečeno, pomirenju – zaključio je Brbić.

Baldasar: Mogu iskazati golemo zadovoljstvo zajedništvom; Škorić: Nema ništa bez razgovora

Gradonačelnik Ivo Baldasar emitirao je veliku sreću. Vrijedilo je velikog truda i umješnosti, cijeli dan, od jutra do mraka:

- Mogu iskazati golemo zadovoljstvo zajedništvom, ni prvi, ni zadnji put da je tako, da smo zajedno, Grad Split i Hajduk. To je u interesu svih građana našeg grada. Pokazali smo svi zajedno visok stupanj zajedništva i svijesti. Ovo vijeće, ovi vijećnici, našli smo način da idemo dalje svi zajedno, na istom putu i to je velika stvar!

Kako je dan krenuo s prijedlozima, na kraju je ispalo dosta drugačije, različito, pitalo se.

- Pa da i to je posebna vrijednost. Sve je modificirano u zajedničkom interesu. Ono što je važno i što želim opet istaknuti jest da smo našli modalitet da idemo dalje svi zajedno, na istom putu. I dalje ćemo tražiti zajednički sva rješenja.

Zadovoljni ste i pomirljivim tonovima koji stižu iz HNS-a?

- Jesam. Drago mi je što čujem pozive na razgovor jer sve je moglo eskalirati do neželjenih posljedica. I još može eskalirati, nije sve gotovo jednim pozivom... To je tek dobar početak, prvi korak. Vidjeli smo da je trulo, da su odnosi u nogometu sasvim truli. To više nije bio nogomet, postao je bespredmetan i sramotan. Ovo je bio samo završni čin i Hajduk je reagirao... I konačno da su oni pozvali na razgovor. Moramo smiriti situaciju, shvatili su i oni iz HNS-a. Odgovornost je velika na svima nama. Drago mi je da se miče s mrtve točke. Pozvali su na razgovor, predstavnike grada, županije, kluba, navijačkih udruga... Mi tražimo ravnopravnost i da se raspravi o svim problemima. Odavna smo govorili da tražimo i trebamo ravnopravnost. Drago mi je da su konačno shvatili! Nadam se da će se i HNS držati onoga što je sada rekao.

Bilo je policije jutros, prije sjednice, uokolo Banovine?

- Bilo je... To je normalno.

Tko je pozvao?

- Ja sam ih pozvao. To je kao utakmica visokog rizika. Ne vidim u tome ništa loše. Kad su posrijedi navijačke strasti, visoki je rizik – objasnio je gradonačelnik Baldasar, ne skrivajući osmijeh što je sve završilo na svestrano zadovoljstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. rujan 2024 17:46