SLOMILI JEZIK

Brazilci snimili hit o Vatrenima: ‘Mali vražićak je taj Modrić, crveni je dobio Mandžukić’

Na glazbu pjesme Zé Meningite, hita grupe Revelaçăo, pjevač nabraja Brazilcima neobična imena naših igrača, upozorava poznatog komentatora Galvăa Buena na izgovor te prognozira pogodak Freda
Piše: ArhivaObjavljeno: 11. lipanj 2014. 14:11

Olić, Perišić, Rakitić, Kovačić... Hrvatska reprezentacija uvijek je pakleni ispit za bilo kojeg komentatora, zahvaljujući imenima prepunim suglasnika koja uglavnom završavaju na “-ić”, pišu Brazilci.

A budući da Galvăo i ostali komentatori trebaju biti pažljivi prilikom izgovora, pjevač i autor zabavne glazbe Xande de Pilares spremno je prihvatio izazov portala GloboEsporte.com i snimio obradu pjesme “Zé Meningite”, hita grupe Revelaçăo iz 2002. Novi tekst te samba pjesme prepun je fraza na kojima se lomi jezik, kao i imena hrvatskih reprezentativaca koji nastupaju u Brazilu.

Xande, koji će uskoro početi solo karijeru, na svojoj je koži osjetio probleme s kojima će se Galvăo suočiti na otvaranju prvenstva.

Pravilan izgovor

Pjevač je puno puta iznova čitao tekst, tražio savjete oko izgovora, ponavljao imena te na kraju ona najteža nije uspio pravilno izgovoriti.

Najviše se namučio s imenom koje će Hrvatima najviše nedostajati u prvoj utakmici - Mario Mandžukić. Ime Bayernova napadača prisililo je Xandea da bezbroj puta ponovno snimi stih u kojemu ga spominje.

Pjevač, prijatelj Neymara i ostalih Scolarijevih aduta, priznaje da ne zna ni za jednog hrvatskog igrača, čak ni naturaliziranog Brazilca Eduarda da Silvu, ni za Luku Modrića, nedavnog osvajača Lige prvaka s Realom.

- Puno više pratim ovdašnji nogomet, nikad mi se nije sviđao europski. Mislim da sam ga prestao pratiti na prvenstvu 2006. kada se oprostio Zidane - rekao je Xande.

Omiljena škola sambe

Taj samba glazbenik je na kraju pjesme pokazao i svoj talent za improvizaciju, spomenuvši srpskog igrača Petkovića (koji je veliki dio karijere proveo igrajući u Brazilu), Zlatana Ibrahimovića te Salgueiro, svoju omiljenu školu sambe koja ima iste boje kao hrvatska reprezentacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 12:22