Zeljko Hajdinjak / Cropix
PROBUDIO NAVIJAČE

Boris Solomun želio spasiti Varaždin: 'Ponudio sam svoj novac jer stečaj znači kraj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. veljača 2012. 18:22

Boris Solomun točno je 10 dana bio član Izvršnog odbora NK Varaždina. No, u tih je 10 dana, od ustoličenja do ostavke, dignuo veliku prašinu protresavši melankoliju koja se uvukla u sve pore funkcioniranja kluba za vrijeme mandata aktualne Uprave kluba. Probudio je emocije 'otjeranih’ navijača, izazvao bijes aktualnih čelnika zbog otvorenih optužbi da su uništili klub, odnosno učinili ga svojim taocem, da ga žele obezvrijediti pa preuzeti. No, iako njegovi nastupi djeluju pomalo nekontrolirano, Solomun je pobudio veliku pozornost svojim programom prezentiranom javnosti.

- Ja sam u proteklih 10 dana napravio više nego što su oni mjesecima, godinama. Na sam dan sjednice Izvršnog odbora, putem iz Zagreba do Varaždina, razgovarao sam s odvjetnikom igrača Pavličića, g. Plavšićom, postigao određeni dogovor glede suspenzije, nije mi bio problem zamoliti i g. Laljka da mi pomogne oko rješavanja statusa Igora Prahića, aktualnog igrača 'njegovog’ Intera, bio sam spreman učiniti što treba da se riješe i ostale stavke suspenzije. Sve što činim, ne radim sam, uz mene su moji poslovni partneri, a u konačnici sam bio spreman skinuti i 300 tisuća kuna sa svojeg žiro računa da se igračima plati barem dio i prekine suspenzija. Ja sam nudio spas kluba, a ne stečaj koji znači propast za klub.

Zašto to mislite?

- Pa jednostavno je. Ako kroz stečajni postupak Grad i preuzme porezni dug, što je s ostatkom? Da bi funkcionirao, klub bi trebao namaknuti odmah 4-5 godišnjih proračuna. A kako, ako se postupak privatizacije dakle i ulaska svježeg kapitala može provesti tek kad se riješe vjerovnici? I kako privući sponzore i investitore u drugoj ligi, ako nisu uspijevali u elitnom rangu, praćenom i medijski, i marketinški, i brojem gledatelja? Stečaj, bilo kakav, znači kraj za ovaj klub!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:24