TOM DUBRAVEC/CROPIX
BRZI RASTANAK

Bomba s Poljuda! Mario Stanić više nije savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk

Novi predsjednik Hajduka povukao je svoj prvi potez otkako je nedavno stigao u klub
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2020. 17:34

Kako prenosi službena stranica kluba, Mario Stanić više nije savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku i više neće obavljati nikakvu funkciju u Klubu.

Prije godinu dana Mario Stanić, slavni igrač brončanih Vatrenih, preuzeo je struku Hajduku. Marin Brbić, tadašnji predsjednik, izabrao je Stanića dodijelivši mu funkciju za njega skrojenu.

- Mario Stanić bit će moj savjetnik za sportsku politiku - objasnio je Brbić u prosincu prošle godine.

Stanić je u praksi bio prvi čovjek struke, ma kako ga titulirali. Funkciju sportskog direktora dobio je Ivan Kepčija, čovjek kojeg je izabrao Stanić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

- Inzistirao sam na Ivanu, prva ideja bila je da budem sportski direktor. Međutim, izabrao sam čovjeka koji može dati dodatnu vrijednost Hajduku. U borbu idete s pravim ljudima koji imaju energiju i kvalitetu, a Kepčija je taj - poručio je tada Stanić na promotivnoj pressici.

Još je Stanić tada pozvao na strpljenje, pričao o dugotrajnim proscesima... Nešto više od 10 mjeseci kasnije više nije bilo optimizma, ni strpljenja ni procesa. Hajduk je jedno prvenstvo završio na petoj poziciji, u drugom je na sličnom tragu, a momčad je popunjavana igračima koji se ne mogu izboriti za dres prvotimca.

Izabrao je Stanić dva trenera, s tim da je promptno, odmah po imenovanju smijenio Burića koji je momčad ostavio na drugoj poziciji u zimskoj stanci. Angažirao je Tudora i hrabro najavio borbu za prvo mjesto. Međutim, umjesto borbe za prvo mjesto, dobili smo Stanićev Hajduk koji je s druge pozicije pao na peto mjesto do kraja sezone. Nikad lošije u povijesti Bijelih kroz HNL. I to nije bilo dovoljno, nego se u novoj sezoni nastavilo u istom ritmu. Bilo je to očito dovoljno za novog predsjednika koji je tako povukao svoj prvi drastični potez u novoj ulozi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 02:41