Nikša Stipaničev/CROPIX
HAJDUK KRENUO U ŠOPING

Blažević prvo pojačanje, Ozobić upitan, 'zapeli' pregovori Maloče i K'lauterna

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. siječanj 2012. 22:34

Krasimir Balakov stigao je u srijedu Split. Premda je najavio da će iz Njemačke prema Jadranu poletjeti tek u utorak navečer, u splitsku je zračnu luku došao u jučerašnje rano poslijepodne. Odmah je u pratnji klupskog glasnogovornika otišao u hotel Split gdje ga je uhvatilo i oprezno oko naše kamere. Ima slike, ali nema tona...

- Balakov neće do četvrtka davati izjave za medije - poručeno je iz klupske press-službe.

Balakov se vratio u hotel Radisson gdje je u apartmanu živio i prošle jeseni, a u četvrtak ponovno počinje s radom. Prije toga će se danas naći s predsjednikom Malešom kako bi definirali sve detalje njihovog prošlotjednog razgovora glede smanjenja trenerovih mjesečnih primanja. Balakov je pristao na 40-postotno smanjenje, pa će u 2012. primati 16.000 eura, umjesto 26.000 eura koliko je dosad dobivao svaki mjesec. Ali, ostalo je upitno je li Balakov zauzvrat tražio garanciju u vidu dolaska nekoliko bitnih igrača. Jer, bez obzira koliko to bila demagoška parola, Balakovu je važnije u Hajduku napraviti rezultat nego uzeti novce. U redu, svaki trener voli zaraditi, ali Balakov je trenerski početnik koji dosad nije imao značajniji rezultat u karijeri. St Gallen, Grasshopper i Černomorec, tri su kluba s kojima nije zabilježio doseg kojim bi se pohvalio. Hajduk mu je velika progoda, jer cilj Balakova je otići u Bundesligu, prvenstvo koje zahvaljujući dugoj i uspješnoj igračkoj karijeri drži kao svoje prirodno stanište. Tu je Balakov riba u vodi, a da ne bi ostao na suhome, u Splitu mu trebaju pojačanja. Međutim, novih lica zasad nema iako je Maleš slavodobitnički čestitao novinarima Novu godinu i pritom zagonetno dodao:

- Bit ćete zadovoljni našim poslom!

Pripreme Hajduka počinju sutra (četvrtak u 14.00 sati), a nijedno novo ime nije najavljeno na Poljudu. Moguće je da prvi bude već toliko spominjani vratar Blažević iz Šibenika. Filip Ozobić je želja Hajduka, ali njegova sudbina znat će se tek sljedećega tjedna. Veznjak moskovskog Spartaka može doći jedino na posudbu, ali tek kada u Spartaku dobije jasnu potvrdu da se na njega računa u bliskoj budućnosti. To su trenutačno jedine opcije u rubrici dolasci, ali za prvo okupljanje nema najavljenih novih lica. Među onima koji su otišli zasad je samo Brkljača (Novosibirsk). Transfer Maloče u Kaiserslautern sve je manje izgledan (Hajduk traži više od ponuđenih 1.200.000 eura), Reno Sinovčić je na Poljudu i jučer razgovarao glede statusa svojih igrača (Tomasov i Subašić), ali bitnih novosti nema. Kao što nema ni potvrde hoće li na prozivku doći stoper Ljubo Milićević koji ima povratnu kartu iz Australije, međutim, Hajduk čvrsto inzistira na raskidu i tu nema promjene.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 17:59