TEO KAMOV/CROPIX Cropix
REAKCIJA S RUJEVICE

‘Bjeličine izjave? Neću ulaziti u razloge, to me uopće ne zanima. Samo ću jedno istaknuti...‘

Rijekin trener Goran Tomić još se jednom osvrnuo na derbi protiv Osijeka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. travanj 2021. 17:37

Do posljednjeg će kola, po svemu sudeći, trajati “mrtva utrka” za treće mjesto između Gorice i Rijeke. Pet kola prije kraja Velikogoričani imaju bod više i lako bi se moglo dogoditi da će o trećoj poziciji odlučivati baš izravni, međusobni okršaj Rijeke i Gorice u posljednjem kolu na Rujevici.

Rijeka je u dijelu rasporeda natjecanja koji joj donosi derbi za derbijem, slijede dvoboji s Hajdukom u gostima i Dinamom doma, a trener Goran Tomić još se jednom osvrnuo na remi s Osijekom:

- Taj je rezultat nekako najrealniji, iako nismo iskoristili kazneni udarac, koji je, potvrdili su to i sudački eksperti, trebao biti ponovljen. Žao mi je što nismo pobijedili jer su moji igrači doista dali sve od sebe i nisu bili na kraju adekvatno nagrađeni za uloženi trud - smatra Tomić.

A kako ste doživjeli izjave trenera Osijeka Nenada Bjelice da ste u završnici “igrali na bod, iako vam je trebala pobjeda”!? Pomalo je neobično da treneri na takav način komentiraju igru suparničke momčadi...

- Neću ulaziti u razloge takve izjave, to me uopće ne zanima. Samo ću istaknuti da smo u posljednjih desetak minuta utakmice na travnjaku imali sastav bez defenzivnog veznog igrača, bili su na terenu Pavičić, Lončar, Menalo, Murić, Andrijašević, Kulenović... I to dovoljno govori o našoj intenciji. Pa da sam želio “zatvarati utakmicu”, da sam htio sačuvati bod, imao sam još jednu zamjenu za uvesti igrača u nadoknadi. U svakoj utakmici dajemo svoj maksimum, neovisno o tome tko nam je suparnik. Ali, svatko ima pravo na svoje mišljenje i na svoje viđenje.

Bjelica je poslije dvoboja spominjao i nekakvu “korporaciju”...

- Ne bih to uopće komentirao, nema smisla...

U subotu je pred vama još jedan derbi, gostovanje u Splitu.

- Neće biti “požutjelog” Capana, kao ni operiranog Velkovskog. No, veseli me što je momčad u vrlo dobrom stanju i osjeća se zajedništvo u svlačionici, dečki “dišu kao jedan” i siguran sam da ćemo u svakoj utakmici do kraja prvenstvene utrke odigrati najbolje što možemo - kaže strateg Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 02:26