SRDJAN VRANCIC/CROPIX
DOJMOVI NAKON DERBIJA

Bivši Vatreni: Bjelica jednu stvar nije smio napraviti, to je bila pogreška, Mamić mu je očitao lekciju!

Danijel Pranjić, Robert Špehar i Igor Cvitanović komentiraju pobjedu Dinama protiv Osijeka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. veljača 2021. 08:04

Je li Dinamo pobjedom u derbiju s Osijekom pokazao da je i dalje nedodirljiv u domaćim okvirima? Je li pobjedom u derbiju već stavio jednu ruku na novi pehar za naslov prvaka, može li mu Osijek konkurirati do same konačnice HNL-a?

Veliki subotnji derbi bio je uzbudljiv, gledali smo zaista dobar nogomet, u nekim trenucima i vrlo atraktivan, ali na kraju Modri su pokazali da su najbolji kad treba biti najbolji. Mogu li se ipak negdje popiknuti ili će maksimirski trijumf biti definitivni pokazatelj da Osijek mora “još puno žganaca pojesti” da bi došao na Dinamovu razinu? Na tu temu smo porazgovarali s bivšim igračima koji su kao kolumnisti za SN najavljivali odigrani veliki sraz HNL-a.

- Mene je derbi iznenadio. Mislio sam da će Dinamo imati veći posjed lopte, a da će se Osijek orijentirati na polukontre i kontre. Čekati u bloku. Bilo mi je to logično, Rijeka je tako igrala i dobila u Maksimiru, Šibenik također. Bjelica se odlučio nadigravati s Dinamom i - pogriješio - kaže nam Danijel Pranjić.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Pogreške se potkradu

Kaže da je trener Dinama Zoran Mamić mnogo bolje reagirao...

- Mamić je ovoga puta nadmudrio Bjelicu! Dinamo je imao bolje prilike, bolje je kontrolirao utakmicu, čvršće stajao u bloku, Osijek u prvom poluvremenu nije imao ništa, osim onu jednu šansu u samoj konačnici te dionice. Dinamo je bio moćniji, bolji, zasluženo je uzeo tri boda. Bjelica se nije smio nadigravati s Modrima, jer oni ipak imaju veću kvalitetu. Dinamo je baš odigrao jako dobro, kao prava momčad, čvrsto i muški, kao što je Osijek igrao do derbija. Zaključujem da je Mamić očitao lekciju Bjelici! Naravno, obojica su dobri treneri, ali se nekad potkradu greške - zaključio je Pranjić

Što kaže Robert Špehar, koji je u najavi kazao da su Dinamove i Osijekove šanse kad se radi o naslovu prvaka 50:50?

- Dinamo je zasluženo trijumfirao, tu nema zbora. Modri su bili bolji u derbiju. A uostalom, pokazala je Mamićeva momčad da je kvalitetnija od Bjeličine. Osijek je došao otvorenog garda, ali Dinamo je u derbiju bio onakav kakav je bio u jesenskom dijelu sezone. Bili su kompaktni i organizirani. Vidjelo se da igraju sa srcem, imali su veliki motiv, jako su željeli taj trijumf, Kad Dinamo želi, onda je njegova kvaliteta u HNL-u nedodirljiva, najveća.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix

Špehar nadodaje...

- Dinamo je morao pobijediti da bi ostao glavni favorit za naslov prvaka, u tome je uspio, tako da sad za razliku od moje najave prije derbija kažem da je u trci za naslovom Dinamo sad u prednosti u postocima 55:45. No i dalje je sve otvoreno, još je mnogo bodova u igri. Dinamo sad čekaju europske utakmice, teške utakmice, dok Osijek rasterećen nastavlja dalje u drugom tempu, nema Europe, što mu u utrci može biti određena prednost - zaključio je Špehar.

Sve je moguće

Igor Cvitanović ima ovakvo viđenje subotnjeg derbija.

- Dinamo je zasluženo pobijedio, ali i Osijek je imao svoje šanse, pogotovo u drugom poluvremenu. Dinamu je pripalo prvo poluvrijeme, Osijeku drugo. Isključenje Ristovskog je uvjetovalo da Osijek napravi još veći pritisak. Po meni, gledali smo ravnopravnu utakmicu.

Je li Mamić nadigrao Bjelicu?

- Ne bih to tako rekao... Dinamo je u prvom poluvremenu bio ofenzivno orijentiran, a Osijek je igrao onako kako uvijek igra. S obzirom na to da je Dinamo vodio s 1:0, Osijek se morao više otvoriti. Ono što smo vidjeli nakon Dinamovog vodstva od 1:0, bilo je uglavnom očekivano. Prvenstvo još nije riješeno, do kraja je u igri još mnogo bodova. Sve je moguće.

Cvitanović zaključuje...

- Dinamo je sigurno najkvalitetnija momčad u Hrvatskoj. Dinamo će osvojiti naslov prvaka! Makar, treba kazati da Osijek igra jako dobro.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
29. rujan 2024 06:40