ODUŠEVLJEN KANTRIDOM

Bivši Lokos Mate Maleš izabrao Rijeku: 'Došlo je vrijeme da se popnem jednu stepenicu više'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 23. lipanj 2013. 18:13

Po završetku prvenstva, nakon odličnih igara u dresu Lokomotive, Mate Maleš (24) imao je na stolu ponude Dinama, Hajduka i nekih inozemnih klubova. A 10. lipnja, među šestoricom novih igrača, službeno je predstavljen kao pojačanje Bijelih. Rijeka, kaže, nije bila brža od konkurencije, nego..

- Jednostavno sam procijenio da ću najviše napredovati na Kantridi. Spojio sam dvije dobre sezone u Lokomotivi i na to sam razdoblje ponosan. No, došlo je vrijeme da se popnem još jednu stepenicu i izabrao sam Rijeku koja je napravila puno odličnih stvari posljednjih godinu dana. Meni kao igraču čast je biti u takvoj sredini. Ponude? Dobro, interesa je bilo, ali to su više bili upiti. Ja bih to tako rekao.

Šibenčanin je na Kvarneru tek desetak dana, koliko traju pripreme Bijelih. No, i to je dovoljno za prvu ocjenu nove sredine.

- Ma prezadovoljan sam sa svime. U zraku je pozitiva. Zaista nemam niti jednu zamjerku. Naravno, u onim prvim danima meni kao novom članu Rijeke bilo je najvažnije upoznati se sa svim igračima i što prije prilagoditi se na novu sredinu. S obzirom na to da je u klubu sve posloženo, nije mi trebalo puno vremena. Lokomotiva je sređen klub, ali Rijeka je ipak nešto više.

Jučer su se Bijeli vratili u Rijeku, nakon još jednog mini ciklusa u Fužinama u sklopu kojega su u utorak odigrali prvu pripremnu utakmicu, i to protiv niželigaša Stupnika (4:0).

- Radili smo odlično, dva puta na dan. Sve je, zapravo, bilo podređeno pripremama.

Trener Matjaž Kek?

- Oduševljen sam metodama i odnosom prema igračima.

Bijeli su spremni za nove radne pobjede?

- Nema odmora! Prvenstvo koje počinje već u prvoj polovici srpnja moramo dočekati spremni. Na otvaranju sezone čeka nas “ludnica”.

U Sloveniji kreće i borba za dresove. Konkurencija je velika, pogotovo u sredini terena...

- Za svaku poziciju imamo najmanje dva kvalitetna rješenja. Što je dobro ne samo za Rijeku, već i za igrače. To znači da se niti u jednom trenutku ne smijemo opustiti. Na svaki trening moramo gledati kao ne priliku za dodatno dokazivanje, a neka igra onaj koji je u boljoj formi. Ja ću dati sve od sebe da budem “unutra”.

Rijeka na kraju nove sezone?

- Ima dobre igrače, odličnog trenera, Upravu koja nas prati, navijače... Dakle, svi preduvjeti za dobar rezultat su tu. Siguran sam da smo sposobni napraviti još jedan korak naprijed.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 22:37