Damir Krajač/Cropix
NEMA PROBLEMA

Bišćan: Nema bunta. U svlačionici smo jedinstveni i atmosfera je vrhunska!

Normalno je da ima narušavanja discipline jer ima puno mladih igrača. I ja sam kao mlad isto radio pa nema potrebe da solim pamet drugima
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. veljača 2011. 15:16

ZAGREB - “Igrači protiv trenera”, “tempirana bomba”, “nedostatak discipline” samo su neki od zaključaka koji su se još prošli tjedan pojavili u kontekstu Maksimira i Dinamove svlačionice. Istina, bio je to krajnje čudan “tajming” s obzirom na to da “modri” dobro guraju na svim poljima, a i pripreme su stavili “ad acta” s brojkom nula u rubrici porazi.

Povijest nas uči kako su takva nagađanja bila i više nego dovoljna da zapale ionako kratak fitilj u Maksimirskoj 128. Razlika je samo što je do sada na otvorenu scenu redovito stupao Zdravko Mamić, ali je očito izvršni uzeo “time out” od sedme sile.

Slučaj Sammir

Vahida Halilhodžića smo u Puli suočili s pitanjem o navodnom neredu u svlačionici. Prvo se trener Dinama nasmiješio, a onda opleo o dobro znanim “udbaškim metodama”. Dva dana kasnije na scenu je stupio i trojac “BBB”. Bišćan, Badelj i Barbarić igrači su koje veže kapetanska vrpca, a koji su samoinicijativno zatražili od klupskih struktura priliku da se obrate naciji. Pohvalno, nema šta. Izgleda da je i PR u Maksimiru počeo nešto raditi.

- Bunt? Nema riječi o tome - počeo je kapetan Bišćan, priznavši kako su ga upravo takva nagađanja natjerala da reagira.

- Atmosfera u svlačionici je odlična. Uostalom, novinari koji su nas pratili na pripremama su mogli tome svjedočiti - rekao je Bišćan koji je krivca pronašao u medijima.

- Nije nam drago to čitati, ali to neka ide na vašu savjest.

Pošteno, ali nije ni nama drago da Sammir drži u šahu ugled institucije kluba, a da kapetan ne reagira.

- Sammir je bio bolestan i to je prijavio liječničkoj službi i u tome ne vidim problem - pokušao je Bišćan oprati grijehe suigrača, ali je u nastavku potvrdio kako se ipak nešto dogodili.

Stranci češće u prekršaju

- Morate znati da je ovo mlada momčad i da će uvijek biti disciplinskih problema, ali one nikada neće utjecati na naše predstave na travnjaku. Nema smisla da ja nekome solim pamet ako je i sam svjestan svoje pogreške - istaknuo je Bišćan, a pitanja discipline dotakao se i njegov zamjenik Badelj koji je suočen s činjenicom da su na popisu “izgrednika” češće stranci nego domaći dečki.

- Nije baš tako jer smo nedavno imali sukob Rukavine i Ademija, ali nekako mi je logično da se strancima prijestupi češće događaju. Ipak su novi u gradu, i tijekom adaptacije na novu sredinu lakše je napraviti greške - ističe Badelj.

U prijevodu, Sammir unatoč činjenici da je igrač s najduljim kontinuiranim stažem u Dinamu, još nije shvatio da ga u Maredu i/ili Sokolu tijekom vikenda može vidjeti nekoliko stotina Zagrepčana od kojih, eto, jedan poznaje novinara.

Kako bilo, za Dinamo je priča Sammir završila. Potvrdio je to i glasnogovornik Marčinko:

“Kapetan je sve rekao, prekršaja nije bilo”. Čudno, jer nismo sigurni da smo tako shvatili Bišćanovo izlaganje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 02:28