RIJEČ KAPETANA

Bišćan: Neću coprati pričama o povratku, jedan krivi potez može sve uništiti!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. veljača 2012. 14:18

Zadnji je put službenu utakmicu odigrao u Puli, u travnju prošle godine, bio je to jedini Vahin poraz u prvenstvu, a Igor Bišćan tada je shvatio da će vjerojatno morati na operaciju.

- Boli me gležanj, ne znam hoću li moći bez operacije. I koliko će trajati oporavak, kazao je tada Bišćan, najavivši i da je kraj karijere moguća opcija.

Operacija je bila neizbježna, pitanje hoće li Bišćan odigrati još koju utakmicu dugo je bilo bez odgovora.

- Ne znam hoću li se vratiti do Božića, ako ne, vjerujem da ću biti spreman do zimskih priprema. Teško mi je gledati Ligu prvaka s tribine, no, nadam se povratku na zimu, najavio je Bišćan u rujnu. Zaigrao je za Dinamo u Čitluku, protiv Brotnja, rekao nakon utakmice 'predivan je osjećaj opet igrati’, a onda je opet osjetio bol. Trenirao je po 'starom’, odvojeno od suigrača, ali ipak je u Portugalu u prvoj utakmici protiv Odensea bio u momčadi, kao i u drugoj protiv Helsingborga. Međutim, u trećoj ga opet nije bilo.

Htjeli smo s Igorom još u Portugalu napraviti veliki intervju, povratnički, htjeli smo čuti što je sve prošao i što planira. Uskoro će napuniti 34 godine, a izgleda kao da se nalazi na novom početku. Međutim, Bišćan je uljudno odbio, kaže, ne želi još pričati.

- Super se osjećam, nemam trenutno nikakvih problema. Ali, znate kako je to, preko noći se sve promijeni, jedan krivi pokret može sve vratiti na početak i uništiti priču o povratku.

A je li ijedan dan pomislio da možda više neće igrati nogomet?

- Rekao sam već to, ne bih se vraćao! Da ne mislim da će sve dobro završiti, ne bih se ovoliko niti trudio. Ne želim se razbacivati optimizmom, da se ne ureknem. Kad odigram još nekoliko utakmica, kad će se moći govoriti o povratku, onda ćemo moći gledati i neki dugoročniji plan. Sad je za to još uvijek rano - oprezan je Bišćan, koji se za sve druge vratio, ali za njega taj proces još uvijek traje.

USKORO OPŠIRNIJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:34