Adrian Leon Barišić i Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
USKORO U NOVOM DRESU?

Bio je velika želja Zdravka Mamića, propao mu je transfer iz Osijeka u Dinamo, a sad je na meti turskog velikana?

U mlađoj dobi igrao je i za Hajduk i za Split, a pola prošle godine proveo je u Italiji
Piše: Andro PolićObjavljeno: 03. siječanj 2023. 11:43

Stoper Osijeka i mladi BiH reprezentativac Adrian Leon Barišić (21) na popisu je želja Fenerbahčea, piše turski CNN. Branič rođen u Stuttgartu, upisao je devet nastupa za U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a ujedno, upisao je i devet nastupa ove sezone za Osijek u HNL-u, zabivši jedan pogodak i upisavši jednu asistenciju.

Transfermarkt trenutačnu vrijednost 193 centimetra visokog braniča procjenjuje na milijun i pol eura, a ugovor mu istječe u lipnju 2025. godine. Nije poznato koliko je turski velikan spreman ponuditi "bijelo-plavima", odnosno, koliku bi odštetu osječki klub mogao tražiti.

image

Adrian Leon Barišić

MARKO MRKONJIC Cropix

Inače, proteklih je mjeseci povezivan s dolaskom u Dinamo, a "modri" su navodno imali već sve dogovoreno s Osijekom oko njegova transfera vrijednog dva milijuna eura. Tijekom ljeta pisalo se kako je tu ponudu u Gradski vrt poslao Zdravko Mamić, međutim, u Maksimiru su na kraju stopirali posao.

Barišić je u Dinamu prije više od osam godina, kada je u akademiju stigao iz redova Hajduka. Ipak, u Zagrebu se zadržao tek osam mjeseci prije negoli je otišao u RNK Split. Prije četiri i pol godine s Parka mladeži otišao je u Osijek, a od siječnja do lipnja prošle godine bio je na posudbi u talijanskom Frosinoneu. Fenerbahče je trenutačno druga momčad turskog prvenstva, s bodom zaostatka za Galatasarayom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 14:07