GORAN MEHKEK/CROPIX
PIŠE TOMO NIČOTA

Bio je to derbi za pamćenje, iako je bilo i dosta pogrešaka. U tome je prednjačio jedan Hajdukov igrač...

Imat će Zoran Mamić dosta toga za analizirati, ali sigurni smo da bi opet potpisao ovakav rasplet
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. siječanj 2021. 10:15

Da je kojim slučajem Mario Zebec, koji se, usput, svojim suđenjem nije baš proslavio, već u 20. minuti susreta odsvirao kraj utakmice, mogli bismo reći da je to bio derbi za pamćenje, utakmica kakva se rijetko viđa. Jer, u tih prvih dvadesetak minuta vidjeli smo - sve. Caktaševu vratnicu, Vuškovićev pogodak za vodstvo Bijelih, dvojbeni kazneni udarac koji je Zebec uz gledanje VAR-a presudio kao nepostojeći, iako je puno onih koji su i dalje uvjereni da je Simićev prekršaj na Majeru bio za najstrožu kaznu.

No, nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer došao je odmah poništeni gol Petkovića, zbog minimalnog zaleđa Gavranovića, pa ozljeda Moharramija, potom i dva prekrasna gola Oršića. Kad se sjetimo nekih prijašnjih derbija u kojima toliko sadržaja nije bilo u nekoliko utakmica zajedno... Oršić je bio Dinamov junak u tim trenucima, Modri su opet okrenuli vodstvo najvećeg rivala, kasnije su tražili još jedan kazneni udarac, kad je u dvoboju sa Simićem pao Gavranović.

Međutim, daleko od toga da je utakmica završila u 20. minuti, štoviše, prelomio ju je Lovro Majer tek pred kraj susreta i da netko vidi kretanje rezultata pomislio bi da je ‘ono između‘ Oršićevih bombi i Majerovih poluškarica bila čista rutina. Ali, baš suprotno.

Hajduk je u drugom dijelu bio bolji, napadao, stvarao šanse. Promašio je s nekoliko metara Umut, pogodio je gredu, onda Jakoliš, zatim opet Umut, pa je udarac Dolčeka zamalo u gol skrenuo Perić, spasio je tada Modre Livaković. Visio je gol u zraku, griješila je Dinamova obrana, Perić je mogao i ranije dobiti karton, prema naprijed su Zagrepčani napravili premalo, ali na kraju kaznili Hajdukove promašaje i potvrdili pobjedu. Nisu Splićani ovaj put uspjeli šokirati Maksimir.

Vrlo zanimljiv, neizvjestan derbi, iako je teško reći da je prštalo od kvalitete. Dosta pogrešaka - prednjačio je Hajdukov Todorović - dosta je igrača bilo ispod svoje razine i vrijednosti. Tramezzanijev Hajduk za svoje će prve izvedbe sigurno dobiti pozitivne ocjene kritičara, no, od dojma se dugoročno ne živi, Bijelima trebaju bodovi, po njima će se suditi i novome treneru.

S druge strane, Dinamo je dobar dio drugog dijela ‘visio‘, imat će Zoran Mamić dosta toga za analizirati, međutim, sigurni smo da bi opet potpisao ovakav rasplet, lošiju igru i manje prilika, ali i pobjedu, radije nego one partije s Rijekom i Goricom gdje su njegovi igrači puno toga promašivali. Za Modre je najvažnije da su ovaj ‘tris derbija‘ ipak završili pozitivno, sad imaju tri boda više od Osijeka i do velikog obračuna s Bjeličinim trupama u Maksimiru imaju ipak nešto lakši raspored; Šibenik, Lokomotiva, Istra!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 07:03