Boris Kovačev / Cropix
SLAVEN BILIĆ

Bilić: Niko obožava igrati nogomet, nedostaju mu utakmice, udarci, driblinzi...

Nakon svake nove runde Redknappove torture Niko Kranjčar osvane u reprezentaciji u ulozi osvetnika. U srijedu je s dva savršena projektila "potopio" Maltu već u prvom poluvremenu dvoboja
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 17. studeni 2010. 22:56

ZAGREB - “Sigurno da Harryju Redknappu nije svejedno, ovo mu vjerojatno počinje ići na živce i stvarati probleme”, komentirao je Zlatko Kranjčar novu eksploziju talenta sina Nike. Crnogorski izbornik doletjeo je iz Podgorice na vrijeme da okusi rođendanski party prve hrvatske reprezentacije i još jednom vidi Niku u naslovnoj ulozi. Njegova dva pogotka, začinjena asistencijom za treći gol, odvode Hrvatsku na prvo mjesto kvalifikacijske skupine, nude Biliću miran zimski san, ali u konačnici se neće odraziti na klupski status našeg nogometaša.

Tottenhamov menadžer trenutačno drži da je prikladnije vidjeti žonglera na pogrebu nego Kranjčara na terenu u ozbiljnoj premierligaškoj utakmici. I tako će Niko u subotu ponovo “u boks”, s klupe će gledati derbi s Arsenalom, premda je sinoć još jednom demonstrirao da igra u životnoj formi.

- Zbog te specifične situacije u Tottenhamu gdje igra malo, Kranjčar u reprezentaciji istrčava s posebnim guštom. On doslovce obožava nogomet i strašno mu nedostaju utakmice, trka, driblinzi, udarci... Čekao je ovaj meč da bi na najbolji mogući način još jednom skrenuo pozornost na sebe i eventualno izborio minutažu u klubu - kaže Slaven Bilić.

Računalo se ovaj put i da bi Eduardo mogao zablistati u punom sjaju, nakon što je oživio na klupskoj sceni. Duduov pogodak pričekat ćemo barem do veljače i utakmice s Češkom, ali izbornik mu gradi alibi za sinoćnju predstavu.

- Našao se u nekoliko prilika i suigrače gurnuo u neke obećavajuće situacije. I mi smo navijali za njega, vjerovali da će se upisati protiv Malte, ali nema veze... Dogodit će se sljedeći put.

Unatoč svečanom obećanju da će prestati skupljati žute kartone, Dario Srna svojoj je kolekciji dodao još jedan. Bilić spušta loptu na zemlju, objašnjava da je Srna nogometaš posebne energije. “Bez te karakteristike on ne bi bio tako klasan igrač, Srna kojeg poznajemo, naš vođa i kapetan”, tvrdi Bilić.

Utakmicu je izbornik nakitio superlativima. Impresionirao ga je pristup utakmici njegovih nogometaša, koji niti jednom nisu dopustili Malti da se razmaše i dovede u pitanje pobjedu “kockastih”. Pobjediom protiv Malte izbornik je, inače, uveo novi standard u život hr-repke: odradio je cijelu kalendarsku godinu bez ijednog poraza!

- Mnogo više od tog podatka veseli me činjenica da smo kvalitativno proširili fond kandidata. Pojavili su se u međuvremenu neki novi momci, kojima smo tako pomladili momčad da danas na trening-utakmici “starih” i “mladih” Kranjčar i Modrić nastupaju za staru gardu. Mislim da je to veliki dobitak za nas.

Sljedeća dva službena ispita na redu su tek sljedećeg proljeća, i donose dvostruki program s Gruzijom.

- Te dvije utakmice znatno će olakšati ili otežati naš put prema Euru 2012. - zaključio je Bilić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 08:25