Srđan Vrančić/CROPIX
BILIĆA BRINE STOPER

Bilić: Lovrena čekamo do zadnjeg časa; Olić: Vidim se u sastavu, nitko nije bolji!

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 27. svibanj 2012. 18:14

Bad Tatzmannsdorf je najvažnija stanica u pripremi momčadi za utakmice s Irskom, Poljskom i Španjolskom. Ovdje, u austrijskim brdima, Slaven Bilić obavlja glazuru tjelesne pripreme, ovdje se “kuha” i igra. Nešto više ćemo o tome saznati i nakon današnje utakmice u Neuburgu, protivnik je istoimeni četvrtoligaš (18.00 sati). No, najveća briga je osposobiti Dejana Lovrena, važnog obrambenog igrača. Izbornik kaže da se oporavak dobro razvija.

- Čekat ćemo do zadnjeg časa, do utorka u podne. Tada moramo hladne glave prelomiti ide li Lovren s nama ili ne. Bit će to teška odluka, jer se nameće pitanje - hoće li biti spreman za utakmice tako visoke razine, bez pravog testa?

- I dok je Lovren jedini ozbiljniji problem, ozljede Josipa Šimunića i Ive Iličevića bit će zaliječene za dan, dva, zanimalo nas je u kakvom je stanju Niko Kranjčar?

- On je potpuno zdrav, iako još nije u idelanom stanju. No, počeo je pripreme od prvog dana, nije propustio niti jedan trening, radio je dodatno s Miljenkom Rakom i u idućih deset dana vjerojatno ćemo ga potpuno pripremiti za najteža iskušenja.

- Bilićevi skauti pratili su utakmicu u Dublinu, Gordan Ciprić j posalo depešu:

- Irska je pomela Bosnu! Možda se to iz rezultata ne može naslutiti, ali opet nisu primili gol, dvaput su pogodili vratnicu, zabili su gol na svoj način. Potvrdilo se ono što znamo, Irska je vrlo dobra, visoko-motivirana momčad, a meni osobno je drago da su pobijedili.

- Kakve su vijesti iz St. Gallena, gdje je Španjolska pobijedila Srbiju?

- Nismo pratili tu utakmicu, jer je Španjolska igrala bez igrača Barcelone i Athletica Bilbao. Iskreno, o njima najmanje razmišljamo, usredotočeni smo na Irce i Talijane…

Zapravo, Slaven Bilić je usredotočen na Deana Lovrena. Njegov izostanak poremetio bi kompoziciju momčadi. Ovaj put izbornik se mora kockati, Lovren je mač s dvije oštrice. I zato govori - odlučiti hladne glave.

Pred novinare je jučer istrčao bivši Bayernov dvojac, Danijel Pranjić I Ivica Olić. Pardon, bivši Bayernov tandem. Opravljeni od šokova:

- Za razliku od Olića, ja sam se lakše oporavio, nisam toliko igrao. No, Bayern je prošlost, ispred nas je Europsko prvenstvo, u glavi mi je samo reprezentacija. I zato vas molim, bez pitanja o transferu, ugovorima, u prvom i jedinom planu je nacionalna momčad…

- Ivicu Olića je iznenadilo pitanje; kako doživljava špekulacije da će u vrhu napada igrati Nikica Jelavić i Mario Mandžukić, a on i Dudu su gurnuti u drugi plan?

- Moram se psihološki pipremiti i za takv mogućnost. Kao sportaš, nikome ne želim priznati da je bolji, uvjeren sam da bih trebao biti u udarnoj postavi. Nitko nije ispred mene. Tako sam razmišljao i dok sam bio u Bayernu, no, i ovaj put odlučit će trener. Možda neću igrati ni minute, ponovit ću, spreman sam i na takav scenarij. Izbornik je šef, on odlučuje i odgovara…

Međutim?

- Ja sam se ove sezone manje trošio nego proteklih godina, iako sam počeo 19 utakmica u Bayernu. Morate uzeti u obzir da sam igrao u Bayernu, da nisam bio ozljeđivan, da sam odlično fizički pripremljen…

Izbornik bi trebao uzeti u obzir da je Olić bio “otrovna strijela” protiv Italije, Engleske i Njemačke, da je riječ o iskusnom, srčanom borcu, školovanom na svjetskim i europskim prvenstvima i u jednom od najvećih klubova današnjice…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 18:50