TRENERI O NIKICI

Bilić i Moyes upozoravaju Velšane: 'Jelavić zabija nevjerojatnom lakoćom!'

Piše: HinaObjavljeno: 15. listopad 2012. 17:48

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić i menadžer engleskog premierligaša Evertona David Moyes poručili su Velšanima kako se moraju bojati Nikice Jelavića u dvoboju protiv Hrvatske.

Jelavić je u 19 ligaških nastupa za Everton zabio 13 golova iz 47 udaraca i ima 27.6 posto realizacije, što je jedan od najboljih postotaka od svih napadača u elitnom razredu engleskog nogometa. Možda je još impresivniji podatak iz prošle sezone kako je od 44 svoja zadnja gola čak 41 zabio iz prvog dodira.

- Jelavić je vrhunski napadač koji ima sve potrebne kvalitete. Dolaskom u Englesku dodatno je napredovao. Sjajan je realizator, odlično koristi prazan prostor i ima dobru tehniku - kazao je Bilić, te dodao:

- Nikica nema granica. Ukoliko nastavi s kvalitetnim radom mogao bi postati jedan od najvažnijih napadača u Premiershipu.

Prepun pohvala, ali i upozorenja Velšanima bio je i Jelavićev klupski trener Moyes.

- Jelavić se nikada ne boji bez obzira na suparnika. Nevjerojatna je lakoća kojom zabija golove. Kada ga vidim u kaznenom prostoru pomislim 'o Bože sigurno je uzeo neku čarobnu tabletu - kazao je Moyes.

Velšani u Osijeku slave 10-godišnjicu velike pobjede

Sutrašnja utakmica Hrvatska - Wales u Osijeku u dvoboju četvrtog kola A skupine kvalifikacija za svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine, pada točno na desetu godišnjicu jedne od najvećih pobjeda velške nogometne vrste, trijumfa u Cardiffu protiv Italije (2:1).

Velšani su 16. listopada 2002. pred 75.000 gledatelja pobijedili 'Azzurre' 2:1 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2004. i naši idući suparnici to smatraju jednom od najvećih pobjeda u povijesti velškog nogometa. Italiju su srušili Simon Davies i Craig Bellamy, dok je strijelac za goste bio Del Piero. Wales je u tim kvalifikacijama igrao sjajno, na koncu je bio drugi iz Italije. Wales je tada osvojio 13 bodova, četiri manje od 'Azzurra', ključnim se pokazao domaći poraz od Srbije i Crne Gore (2:3) i remi u Cardiffu protiv Finske (1:1).

Wales je potom ispao od Rusije u dodatnim kvalifikacijama (0:0, 0:1). No, iza ogleda protiv 'Zbornaje' još su se dugo vukli repovi jer je otkriveno kako je ruski reprezentativac Jegor Titov nastupio dopingiran. UEFA je potvrdila suspenziju Titova na godinu dana, a igrač moskovskog Spartaka kažnjen je i novčanom kaznom, no Rusi su otišli na EP.

"Protiv Italije smo odigrali sjajno, bila je to čudesna utakmica, sasvim sigurno jedna od naših najvećih pobjeda u posljednje vrijeme," prisjetio se bivši napadač John Hartson.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:55