CROPIX
SHOPPING NA POLJUDU

BIJELI SE OPASNO SPREMAJU ZA NOVU SEZONU 'Treba nam još novih lica! Mercato? Nismo ni počeli'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 03. srpanj 2016. 18:48

Dva tjedna priprema Hajduka izvan Poljuda su prošla, veliki radovi su u tijeku, trener Marijan Pušnik dobio je zrno zadovoljstva u pobjedi (2:1) protiv Žalgirisa koji nije momčad bez veze, snagatori, spremni i na faulove, brzi, s dosta igrača "iz regiona" što bi se reklo, od splitovca iz Pule Blagojevića do bivšeg zvezdaša Kaluđerovića...

Kakav Hajduk, pitaju nas? Iz Antalyje kad su otišli Caktaš, Balić, Milović, Maglica, a došli Velez i Arteaga, pisali smo 'ko zna na šta će ovo izać'. Ispalo je da smo bili zloguki proroci.

A šta je sad? Dopustite da podignemo "kviska" i odgodimo odgovor. Ova momčad koja je završila s pripremama dva tjedna u komadu sigurno nije ono što će definitivno startati u prvenstvu. Pušnik je snimio situaciju i bio je otvoren, bez dlake na jeziku još jednom.

- Treba novih lica, bit će novih lica već početkom tjedna, nadam se – bolje je volje Pušnik.

Znači, mercato je tek u zamahu?

- Pa da, nismo još doveli sve što trebamo.

Kakva vam je završna ocjena priprema?

- Raduje me pristup igrača posebno u prvom poluvremenu protiv Žalgirisa. Sad se zamalo nismo potukli, srećom da je fer završilo, ali to je promjena na bolje, nakon što sam protiv Aluminija bio oštar u kritici.

Dobro je zaokružiti pripreme pobjedom, lakše se vraćat kući?

- Pa da. Hajduk ne smije biti gubitnička momčad. Naglasio sam neka odnos bude pravi i da ne želim da izgubimo, da vodimo o tome računa.

Poslušali su vas. A ocjena dva tjedna?

Stariji su išli na sigurno

- Momci su primili neke zahtjeve, neke još nisu. Više smo pričali, nego što smo radili. I to je bilo potrebno. Mislim, radili jesmo, daleko od toga, ali moramo više da radimo, a već smo nekako umorni... Osjećam zamor, a nismo ni počeli! To je istina. Jesam i nisam zadovoljan. Mladi su više radili, stariji su nekako išli na sigurno.

Mislite već da su se umorili?

- Pa, umorni smo, a nismo ni počeli. Međutim, istina je, dva tjedna ostati u komadu van kuće na pripremama nikad po meni nije dobro. To je previše. Ali, već je bilo ugovoreno i kako sad da mijenjam? Inače, ja nikad ne pravim tako duge pripreme u komadu.

Ukupna ocjena?

- Uvjeti svi prvoklasni, smještaj, hrana, sve na razini Hajduka, osim što je igralište na Pohorju bilo očajno, travnjak loš, nisam očekivao tako neravan travnjak. To je samo činjenica, nije nikakva žalopojka. Mi smo svoj program odradili i po tome.

Kome plus, kome minus?

- To radije vi recite.

Možda Juranoviću plus na desnom beku, ali obrana je nekako ukupno još nestabilna, plivala je...

- Nije bilo dobro u drugom poluvremenu protiv Žalgirisa, ja ne zatvaram oči.

Vidjeli ste gol Maganta, Gueye mi se svidio

Možemo li pojedinačno o novacima, Maganto, dali ste mu samo pola sata?

- Pošto je tek stigao poštedio sam ga većeg napora da se ne bi ozlijedio. A vidjeli ste gol. Na takvom kratkom izvođenju kornera smo radili, uigravamo ga... Trebali smo i češće u nastavku tako raditi.

A napadač Gueye?

- On mi se vrlo svidio!

I fali još igrača, tri, četiri, pet?

- Nova lica očekujem, već od ponedjeljka, utorka. Trebaju nam!

U nedjelju je Split, nova proba?

- Sve u smislu priprema za Iasi. Moramo bit spremni - sukus je raspoloženja Marijana Pušnika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 15:31