NEKI NOVI BIJELI

BIJELI NA PROLJEĆE Kakve tajne skriva Hajduk? Neretljak, Anas, Vukušić i - prekidi!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. veljača 2012. 12:50

S Balakovom smo se rastali početkom prosinca u turobnoj atmosferi, bez obzira što su Bijeli pobijedili Zadar (1:0). Bila je to ipak pobjeda puna gorčine, mučna utakmica u kojoj je Hajduk trčao, ali nije igrao nogomet. Što se promijenilo u proteklih 75 dana, što nam je Balakov pripremio za proljeće? Na ta pitanja nitko nema precizan odgovor, jer 22 dana su prošla od zadnje utakmice u Turskoj. Od tada se Hajduk pripremao u 'laboratoriju’ Poljuda bez javnih pokusa. Idealnih i najboljih 11 navijači će premijerno vidjeti tek poslijepodne u ogledu s Puljanima. Tajnovit je novi Hajduk Krase Balakova.

U odnosu na jesen, momčad je promijenjena. Kako trener sam voli kazati, 'ovo je drukčiji Hajduk’. Bolji ili slabiji u odnosu na jesen? Trebao bi biti bolji u obrani, jači za iskustvo Neretljaka. Proglasio je Balakov Neretljaka najboljim potezom kluba na početku godine. I to dovoljno govori o tome kakav ćemo Hajduk gledati na proljeće. Da je najbolji potez dovođenje fantazista ili napadača, onda bismo smatrali da je momčad napadački orijentirana, ali ovako će Matina obrana biti glavni forte Hajduka.

Pokazalo se to na pripremama u Turskoj gdje su hajdukovci u tri susreta (Austria, Kairat, Vaslui) postigli samo jedan pogodak (Andrić), i to iz slobodnog udarca. Nije nas Hajduk uvjerio kako njihova igra daje pogotke, jer do pogodaka se stizalo iz prekida ili individualnom akcijom. Zato bi nam Istra 1961 trebala pokazati smjer splitskog proljeća. Je li se Hajduk riješio jesenskih problema s neuvjerljivim izdanjima? Je li momčad Bijelih spremna pobjeđivati u nizu i pritom prikazati atraktivni nogomet? Velika su očekivanja, ali ako se može suditi po igri s turskih priprema, imat ćemo ozbiljnu momčad koja će rijetko primati pogotke. Tko će i kako zabijati, to je pitanje na koje Balakov odgovor počinje tražiti od današnjeg dvoboja. Nogometni spektakl i vatromet pogodaka zasad se ne može najavljivati.

Bilo bi dobro na startu krenuti pobjedom, bilo kakvom, samo da se podigne samopouzdanje. Proljetni Hajduk u svakom slučaju kreće s tri glavna aduta Balakova, u koje će se uzdati, a to su:

- Neretljak, ključni čovjek obrane, poveznica zadnje linije i defenzive u sredini terena

- Vukušić i Anas, individualne klase u napadu, ujedno željni prodaje

- prekidi, dodatno oružje za slamanje protivnika, poglavito na Poljudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:03