Vladimir Dugandzic / CROPIX
STARO IME NA POLJUDU

Bijeli dobili novog sportskog direktora: Goran Vučević naslijedio Jensa Anderssona

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 27. prosinac 2013. 13:57

U konkurenciji Mehmeda Baždarevića i Zlatka Dalića, novi sportski direktor Hajduka postao je Goran Vučević . Dijete Poljuda, reprezentativac, trener i šef omladinske škole na novu će funkciju biti promoviran u ponedjeljak a ugovor kreće s prvim danom siječnja.

Tako je Hajduk nakon dva mjeseca potrage zaokružio priču oko izbora nasljednika Jensa Anderssona. Zanimiljivo, kada je -Šveđanin izabran na funkciju sportskog direktora u Hajduku su to objasnili na način kako će Andersson kao stranac biti imun na pritisak menadžera. Očito su Brbić i društvo u međuvremenu odustali od tog postulata pa izabrali Vučevića koji je napravio solidan posao sa sistematizacijom nogometne škole te modernim shvaćanjem organizacije kluba.

Kako bilo, njegova prednost je i odlično poznavanje situacije u Hajduku pa Vučeviću neće trebati previše vremena da se prilagodi. Zimski prijelazni rok, od kojeg se na Poljudu puno očekuju, počinje s prvim danom Vučevićeva stupanja na dužnost.

Prvi posao mogao bi biti transfer Marija Maloče u turski Bešiktaš. Kapetan Hajduka već je neko vrijeme na izlaznim vratima a Slaven Bilić ne krije želju da ga dovede u Istanbul i na taj način pomogne Hajduku. Maločin transfer mogao bi iznositi oko dva milijuna eura što znači da bi Hajduku pripalo oko 1,2 milijuna. U Tursku bi mogao i Avdija Vršajević. Iako bi bilo isplativije da Vršajević ostane još šest mjeseci na Poljudu pa nakon SP-a u Brazilu ostvari bolji transfer, čini se da će reprezentativac BiH već ove zime dignuti sidro. I u njegovu slučaju se odšteta dijeli u omjeru 50-50, a nagađa se kako bi Vršajević u blagajnu Hajduka mogao donijeti pola milijuna eura... Na Poljudu su svi u izlogu a pogled najviše privlače Marijo Pašalić, Jean Evrard Kouassi te vratar Kalinić.

Pudar ostao jedini kandidat za izbornika U-19 reprezentacije

S pristankom da bude sportski direktor Hjaduka Goran Vučević odustao je od kandidature za mjesto izbornika U-19 reprezentacije nakon što je IO HNS-a smjenio Ivana Gudelja. Iako nije bilo službenih kontakata, za Gudeljova nasljednika najčešće su se spominjala imena Gorana Vučevića i Ivana Pudara. Prema nepisanom pravilu mjesto izbornika U-19 pripada nekome iz kvote Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 15:59