Damir Krajač / Cropix
ODUŠEVLJEN DINAMOM

Beqiraj na Wembleyju: Englezi su odmah pobjegli, nisam stigao ni dres razmijeniti

Kosovo nije primljeno u Fifu i Uefu, tko zna kad će biti. A čim ga verificiraju, moći ću se opredijeliti za ostanak s Crnogorcima ili priključivanja zemljacima - rekao je dinamovac
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 15. listopad 2010. 19:59

Fatos Beqiraj (22) u Zagrebu je tek pet tjedana, od čega se mora oduzeti desetak dana koliko je proveo na pripremama crnogorske selekcije za utakmice sa Švicarskom 1:0 i Engleskom 0:0. Ne treba reći da naveliko proživljava sve što ga je snašlo pod vodstvom specifičnog izbornika, starog i ponosnog Zagrepčanina.

- Zlatko Kranjčar je veliko ime. Igračka legenda i sjajan trener, što je potvrđivao svuda, najviše u hrvatskoj reprezentaciji. A ovo što stvara s Crnom Gorom, stvarno je spektakularno.

Kako je, dakle, bilo na Wembleyju?

- Nezaboravno. Da sutra prestanem igrati, imao bih se čime pohvaliti!

S kim je razmijenio dres?

- Ni sa kime. Mi smo na terenu ostali tko zna koliko, radujući se i slaveći, Englezi su se pokupili odmah, tako da se više nismo sreli.

Fatos je iz Peći, u kojoj žive svi njegovi - otac, majka, tri sestre i brat. Prate li karijeru najpoznatijeg Beqiraja?

- Svakako, što na internetu, što na televiziji. Mjesecima nisam bio s njima, valjda neću ni biti do stanke za Novu godinu.

Budući da je pristao nastupati za Crnu Goru, u kojoj je ukupno živio dvije i pol godine, neće moći za rodno Kosovo?

- Dugo sam razmišljao o ponudi podgoričke federacije. I prihvatio, dosad skupio devet utakmica. Kosovo nije primljeno u Fifu i Uefu, tko zna kad će biti, ja želim da se to dogodi što prije. A čim ga verificiraju, moći ću se opredijeliti za ostanak s Crnogorcima ili priključivanja zemljacima - nije bitno što je bilo prije, dok država Kosovo nije verificirana u Zürichu i Nyonu pa za nju i nisam mogao igrati.

Na Dinamo mnogo više jer od njega i s njm živi.

- Ovdje mi je prekrasno. Brzo sam se prilagodio. Družim se sa svim kolegama. Stanujem na Ravnicama, blizu stadiona. Nemam auto pa na trening mogu i pješke, ali me pokupi netko od suigrača.

Kako se Fatos i momci slažu na terenu?

- Dinamo je, to je definitivno, najbolji i najveći klub regije. Organiziran europski. Ima sjajan kadar i isto takve stručnjake. Ja sam klasičan centarfor, ali snalazim se i na lijevom krilu.

Sljedećeg tjedna opet je na rasporedu protivnik iz inozemstva, Club Brugge:

- Teško se pomiriti s porazom u Solunu, nismo igrali loše, dapače. Ali, pobjeda u susretu s Belgijancima ionako je planirana. Nadam se da je nećemo propustiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 09:18