Tea Cimaš/CROPIX
USUSRET DERBIJU

Benko uoči Dinama: 'I bod u Maksimiru bio bi dobar, ali spremni smo ući u fight'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 13. veljača 2013. 20:14

Problemi s pubičnom kosti, terapije i lijekovi svakodnevnica su najboljeg Rijekinog strijelca Leona Benka (29) još od kraja jeseni. Ali niti jedan trening nije preskočen, niti jedna pripremna utakmica zaobiđena. Benko prema golovima (a trpao ih je i tijekom priprema) ide kroz bol.

- Stvar se okreće na bolje premda nije idealna. I traje već poduže. No ako se uz sve može igrati i trenirati, nema stajanja. Pred nama je 14 strahovito važnih kola, sa prvim u Maksimiru na koji - jedva čekamo istrčati! - govori Benko nakon jučerašnjeg prijepodnevnog treninga i zajedničkog ručka.

Snaži se kohezija, sve su misli okrenute prema nedjelji. Prvo pa Dinamo. Najjači mogući protivnik, prvak kojem su neke prijašnje generacije znale u goste ići skidajući gaće najkasnije negdje oko Karlovca.

- Ne znam kako je bilo prije. Kad sam u Varaždinu ili Koprivnici igrao protiv Rijeke nikad nisam dočekao neku uplašenu momčad. Ova riječka generacija se sigurno nikoga ne boji. Naravno da prema Dinamu imamo posve logični puni respekt, ali smo jednako tako spremni na fight i puni želje za pozitivnim rezultatom.

Zgodna je ta fraza. Pozitivan rezultat. Sinonim za “i bod bi bio dobar”.

- Pa normalno da bi u Maksimiru i bod bio dobar! Nikad ne znaš kako će se utakmica razvijati i za čim ćeš možda žaliti, ali ovako “na papiru”, kad ideš Dinamu logično je razmišljati kako bi i sa remijem bio zadovoljan. Ponavljam, želja za uspjehom je velika, motiv maksimalan u svakoj utakmici no mi u nedjelju posao moramo obaviti hladne glave, sa 100%-tnom borbenošću i jednako takvom disciplinom, u svakom detalju poštivajući ono što će nam šef zapovijediti.

Golgeterska iskustva s Modrima?

- Lijepa, lijepa... I za Varteks i za Belupo sam im trpao. U onoj jednoj tekmi koju sam protiv njih odigrao za Rijeku falio sam nemoguće, s tri-četiri metra, ali ju je onda Cesarec pospremio u mrežu, a mi dobili 3:0. Najveća pobjeda nad Dinamom u povijesti! Tako da nije ni bitno što sam falio taj zicer. No golovi su me išli jesenas, išli su me na pripremama pa se nadam da bi mogli nastaviti i od prvog proljetnog kola.

Linker
20. rujan 2024 21:00