Vladimir Dugandžić / cropix
PRINOVA ILI POJAČANJE?

Barišić: Neće mi biti lako zamijeniti Strinića, ali osigurat ću mjesto u prvih 11

Hajduk sam prošle jeseni gledao u Europskoj ligi, iz Širokog sam odlazio na sve utakmice. Danas sam ja član te iste momčadi - rekao je novi lijevi bek Bijelih
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. siječanj 2011. 19:36

Josip Barišić zaista je tiho došao u Hajduk. Pod okriljem noći, u 2.30 ujutro ušao je u hotel svog novog kluba. Putovao je preko Sarajeva i Istanbula do Antalyje da bi u nedjeljno jutro prvi put obukao opremu s Hajdukovim grbom. Prvi igrač iz Posušja, tako ćemo barem na početku prepoznati Barišića.

- Ja sam iz Rakitnog, mjesta pored Posušja, ali živim u Posušju. Da, prvi Posušak u Hajduku - ispričao je Barišić.

Prvi i neočekivani, mora se priznati. Odjednom se u šumi imena koja su se spominjala glede pojačanja u Hajduku, pojavio Barišić. Kako?

- Vrlo lako. Znao sam da sam u uskom krugu kandidata ako Strinić ode u inozemstvo. Sportski direktor Hajduka Ivica Kalinić pratio je moje igre. Također sam znao da je Bartulović prvi na popisu. Ali, prošli petak oko 15 sati nazvao me predsjednik Jelić da hitno dođem u Široki Brijeg. U Posušju sam sjeo u automobil, otišao u Široki i rečeno mi je da odlazim u Hajduk. U petak ujutro sam odradio trening sa Širokim, a navečer sam već bio igrač Hajduka. U tom trenutku sam se osjećao najsretnijim čovjekom na svijetu.

Smatrate li da ćete biti pojačanje za Hajduk ?

- Nadam se da ću biti pojačanje za Hajduk u proljetnom dijelu sezone. Moj cilj je postati standardni prvotimac Bijelih i s Hajdukom se boriti za naslov prvaka. Znam da nije lako biti nasljednik Strinića, ali potrudit ću se da nadoknadim njegov izostanak. Mjesto u momčadi nikoga ne čeka, pa tako ni mene, ali izborit ću se za svoju poziciju u momčadi. Budem li u Hajduku pravi, moguće je da se ustalim u reprezentaciji. Znate, ovo je za mene ostvarenje velikog cilja. Hajduk sam prošle jeseni gledao u Europskoj ligi, iz Širokog sam odlazio na sve utakmice. Danas sam ja član te iste momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 18:17