Goran Mehkek / CROPIX
STRUKA ZADOVOLJNA

Barić: 'Niko, ako trebaš savjet - tu sam!'; Čačić: 'Štimac je trebao dobiti otkaz u lipnju!'

Preferirao sam njemački stil, a vjerujem da će Niko Kovač nastaviti s time - kaže Otto Barić
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 16. listopad 2013. 19:40

Herr Otto pozdravio je odluku IO HNS-a da Niko Kovač vodi ‘vatrene’ u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazil.

- Niko je meni bio kapetan. Ozbiljan i odgovoran igrač, studiozna osoba s izraženom crtom lidera u sebi i, vjerujem, dobro rješenje za baraž - rekao je Otto Barić koji je posebno zadovoljan činjenicom da će reprezentacija s Nikom Kovačem dobiti njemački štih.

- Vi znate da sam i ja gradio trenersku karijeru na takvom pristupu. Preferirao sam njemački stil, a vjerujem da će Niko Kovač nastaviti s time. Rezultati u U-21 reprezentaciji idu u prilog odluci da se on imenuje za izbornika. Pratio sam ga i u Salzburgu gdje nije krio nezadovoljstvo nekim odlukama, a time je pokazao da ima karakter i u trenerskom zvanju - smatra bivši hrvatski izbornik.

Barić je naglasio kako bi bila velika tragedija da se Hrvatska ne domogne SP-a, ali i da situacija nije baš najbolja.

- Svi potencijalni protivnici Hrvatske su u uzlaznoj putanji dok smo mi u silaznoj, zapravo, mi smo u velikom padu. Sreća je što ima mjesec dana do doigravanja i vjerujem kako će Kovač napraviti sve što je u njegovoj moći da spremni dočekamo te utakmice - dodao je Barić koji ne bi imao ništa protiv toga da pomogne novom izborniku ako Kovač treba savjet iskusnijeg kolege.

- Naravno da bih mu pomogao. Puno sam prošao u karijeri, igrao dosta takvih utakmica i znam da je potrebno rutine i iskustva. Situacija je takva da se svi moramo staviti u službu HR nogometa. Ako me Niko treba - tu sam - zaključio je Otto Barić.

A da je situacija alarmantna smatra i Ante Čačić. Bivši trener Dinama u Ligi prvaka zadovoljan je što se IO HNS-a odlučio na politiku kontinuteta s obzirom da je Niko stigao iz mlade reprezentacije.

- Slažem se da je Kovač dobro rješenje ako se već odlučilo na promjenu Igora Štimca. Međutim, s ovom odlukom se kasni par mjeseci. Nakon što smo izgubili od Škotske u Maksimiru i kada je postalo izgledno da nam prijeti baraž za SP trebalo se reagirati i time bi novi izbornik dobio vrijeme da uigra momčad za doigravanje - detektirao je Čačić.

Naišli smo na puno zamolbi: ‘nemojte mene’ ili ‘nisam ja taj’. Najkonkretniji je bio Tomislav Ivković:

- Neka smjenu Štimca i izbor Kovača komentiraju oni koji su to napravili. Valjda znaju zašto su se odlučili na taj potez - bio je jasan trener Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:50