Duje Klarić / CROPIX
SPLIĆANIMA PREKIPJELO

Baldasar poručio: 'Ako bi odlučili istupiti iz lige, onda Bijeli imaju i moju podršku'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. srpanj 2014. 22:57

Gradonačelnik Ivo Baldasar razumije bijes uprave Hajduka i daje im apsolutnu podršku, u svojstvu predstavnika većinskog vlasnika dioničarskog kolača i upravljačke strukture "bijelih":

- Razumijem bijes uprave i funkcionera Hajduka, samo što ne bih želio da se potezi vuku u afektu. To ne bi bilo dobro. Ako bi se doista odlučili na potez istupanja iz lige, ako bi za takvo što bili i navijači, u većini, onda bi svakako imali i moju podršku! Ne vjerujem da bi se gospoda iz Hrvatskog nogometnog saveza pretjerano zabrinula zbog takva poteza – izjavio je Baldasar.

Ipak, pledira da se dobro razmisli, nisu to odluke koje bi se donijele naprečac, preko koljena, bez posljedica:

- Osobno sam uvjerenja da takav potez ipak ne bi trebalo povući, jer nemojmo smetnuti s uma da bi najveću štetu pretrpio upravo Hajduk! Na stranu HNS, ja sam već rekao da se oni zacijelo ne bi uznemirili. Oni odavna već pokazuju kako ne razumiju dešavanja, po meni je to problematično ponašanje krajnje vrste odgovornih iz Saveza. To je naprosto izrugivanje s ovim dijelom Lijepe naše, to više nije ni obična lakrdija, nego ruganje s ovim dijelom Hrvatske i njenim stanovništvom. Zato razumijem gnjev, pa i priču o istupanju iz lige...

Nije problem samo suđenje na utakmicama, nego totalno ignoriranje, u svim strukturama koje vode i Savez i natjecanje.

Gradonačelnik Ivo Baldasar najavljuje:

- Očekujem sastanak s novim ministrom sporta, gospodinom Vedranom Mornarom, vrlo skoro. Dogovaramo se da se što prije nađemo i razmotrimo probleme. Nas dvojica i vodstvo Hajduka, uprava. Nastojat ćemo iskoristiti sve mogućnosti, upotrijebiti sva sredstva kako bismo došli do ravnopravnosti i izbjegli ubuduće ovakav okus nepravde i opće marginalizacije Hajduka u Savezu – rekao je.

Ne zaboravimo da svaki put kad se Hajduk ošteti na sportskom polju, kad postigne slab rezultat, da mu i cijena pada. I o tome treba voditi Grad Split kao većinski vlasnik. Potez istupanja iz lige je krajnja konzekvenca o kojoj Baldasar misli da bi joj se – priklonio, ako o tome odluče i uprava i navijači, kao najvažniji segment javnog mišljenja.

Premda, to bi zasad još uvijek bilo ishitreno. A posljedice enormne, nesagledive. Ali, ako se danas o tome misli, tko zna, jednog dana, možda i prije...??? Štošta smo mislili da je nemoguće, pa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 01:36