POJAČANJE IZ CLUJA

Bakary Sare: 'Nisam dugo razmišljao kad sam saznao da imam ponudu Dinama'

'Došao sam pobjeđivati, osvojiti još jedno prvenstvo, ovaj puta hrvatsko. Već sam osvajao dva, belgijsko i norveško. Naravno, velika mi je želja igrati u Ligi prvaka'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2013. 15:10

Bjelokošćanin Bakary Sare jučer je sletio u Zagreb u društvu supruge. Novo Dinamovo pojačanje, defenzivni vezni koji je stigao iz Cluja, potpisao je ugovor s Modrima na pet godina.

- Vjerojatno tako govore svi igrači koji dolaze u novi klub, ali nije demagogija, znam da sam došao u veliki klub. O Dinamu se sve zna u Europi, jako je cijenjen, pa kad sam saznao da imam ponudu iz Zagreba, nije bilo razmišljanja - kazao nam je Sare prije nego što će krenuti na "liječnička istraživanja".

Stigao je u pratnji dvojice menandžera, iz agencije Onsoccer International, Joaom Araujom i Dankom Đikićem. To su Portovi ljudi, koji odlično surađuju s Dinamom. Međutim, u ovom su im slučaju Modri ipak bili druga opcija kad se radi o Sareu. Naime, Porto je Monacu trebao prodati Brazilca, veznjaka Fernanda Regesa, pa je za njegovo mjesto "bezeciran" Bakary Sare. S obzirom na to da do transfera nije došlo, Porto nije kupio Bjelokošćanina, pa je ovaj mogao doći u maksimirsku svlačionicu. No zbog same činjenice da je portugalski gigant Porto želio Sarea, može se pretpostaviti da su Modri kupili još jedno istinsko pojačanje.

- Došao sam pobjeđivati, osvojiti još jedno prvenstvo, ovaj puta hrvatsko. Već sam osvajao dva, belgijsko i norveško. Naravno, velika mi je želja igrati u Ligi prvaka, to je najjače klupsko natjecanje na svijetu, te svaki nogometaš želi biti njegov dio - govorio je Sare.

Očigledno je bio dobro obaviješten i svemu što se događa u Maksimiru, jer je brzo počeo nabrajati igrače koji su ovog prijelaznog roka stigli u plavu svlačionicu...

- Pinto, Soudani, Fernandes... Da, i vratar Argentinac...

Iz razgovora s dečkima iz portugalske agencije saznali smo još neke detalje oko angažmana Sarea u Dinamu. Došli smo i do informacije zašto je Sare iz Anderlechta otišao na posudbu u norveški Rosenborg. Na njegovu mjestu igrao je argentinski reprezentativac Lucas Biglia, pa Sare nije dobivao adekvatnu minutažu. Na kraju je Anderlecht prodao Cluju koji mu je ponudio novi ugovor, ali ga je ovaj odbio znajući za Dinamovu ponudu.

- Vjerujem da ću u Dinamu pokazati sve najbolje što znam. Veseli me dolazak u grad i klub o kojem sam čuo sve najbolje. Jedva čekam upoznati svoje nove suigrače i pridružiti im se na prvom treningu - govorio je Sare.

Prisjetio se i dvije utakmice u Europskoj ligi koje je u dresu Anderlechta odigrao protiv Dinama.

- Kako se ne bih sjećao. Obje su bile uzbudljive, pobijedili smo u Zagrebu sa 2:0, ali onaj poraz u Bruxellesu tada nam je teško pao... Sjećam se da je Dinamo imao jako dobre igrače. Je li ostao još netko od njih u današnjoj momčadi?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:20