Vladimir Dugandzic / Cropix
IZOSTAO S POPISA

Andrijašević ne zamjera: 'Nadao sam se pozivu Štimca, ali mnogo je dobrih igrača'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. ožujak 2013. 15:08

U subotu u 18 sati u prvom susretu trećeg kruga HNL-a gost Hajduka je Istra 1961. U dva dosadašnja ovosezonska prvenstvena ogleda 'bijeli' su protiv Puljana osvojili samo bod, a pritom nisu zabili gol. Bilo je 0:0 u Puli i 0:1 na Poljudu kada su gosti pokvarili dobru atmosferu pred čak dvadesetak tisuća gledatelja.

- Istra je jako čvrsta ekipa, pokušat ćemo ovaj put zabiti i pobijediti. Siguran sam da ćemo pobijediti Istru 1961 - rekao je na presici u novinarskom salonu na Poljudu nogometaš Hajduka Ivan 'Giga' Vuković.

Najbolji asistent Prve HNL trebao bi u odsustvu Maglice koji ima tri žuta kartona zauzeti mjesto u vrhu napada.

- Još ne znam na kojoj ću poziciji igrati. Nedostaje nam Maglica i bit će svakako rotacija. Realno je za očekivati da ću biti u vrhu napada, a da odmah iza mene igra Franko - rekao je Vuković koji je biranim riječima govorio o klupskom kolegi i povremenom reprezentativcu.

- Franko je jedan od tri najbolja igrača lige, uz Sammira i Maloču. Teško se ne slagati s njim na terenu, mnogo je lakše kada on igra.

A Andrijašević se na pohvale nasmijao.

- Hvala na pohvalama. sad si me uvalija... - našalio se Andrijašević, pa odmah i uzvratio.

- Mislim da Giga otkad je u Hajduku igra najbolji nogomet, s Mijom Caktašom je naš najbolji strijelac i asistent. Neka ovako nastavi bit će nešto od njega ha, ha.

No trebat će obojica dati svoj maksimum da bi na Poljudu pala neugodna Istra.

- Dobra su momčad, ne zaslužuju biti pri dnu tablice.

Hajduk Puljanima još nije dao gol?

- Tako se namjestilo. Ne samo da moramo zabiti gol nego moramo i pobijediti. Ako budemo pravi možemo u prva tri kola osvojiti svih devet bodova - rekao je Andrijašević koji je zbog kartona propustio pobjedu u Vinkovcima, a sada bi trebao igrati bliže protivničkim vratima.

- Još nisam razgovarao o tome s trenerom, a po treningu bih možda mogao igrati na mjestu polušpica.

Zadnji prvenstveni gol dao je protiv Zagreba još početkom studenoga prošle godine.

- Zaželio sam se postići gol - priznao je Andrijašević kojeg je izbornik Štimac ipak izostavio sa šireg popisa igrača za susret protiv Srbije.

- Velika je konkurencija. Potajno sam se nadao, ali mnogo je dobrih igrača. Nadao sam se mjestu među 26 igrača, ali znao sam da ću teško biti među 18.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 17:47