Split, 290810.Stadion Park mladezi.Nogometna utakmica sestog kola Prve HNL izmedju NK Split - NK Hajduk.Na slici: Dionicar Hajduka Jako Andabak i Igor Stimac.Foto: Paun Paunovic / Cropix
 Paun Paunovic / CROPIX
MISTERIJ O OBITELJI LUKŠIĆ

Andabak: Ništa nisam čuo za te Lukšiće, nije klub kupiti kao kilogram krumpira...

Ja nisam ništa čuo za te Lukšiće. Ako je istina, onda mi je drago jer sam i ja uložio svoj novac, dolazak novog investitora pokazuje da sam dobro to učinio, kazao nam je Andabak
Piše: Mario VelićObjavljeno: 09. rujan 2011. 11:16

Odjeknula je jučer na Poljudu priča da obitelj Lukšić, čileanski bogataši koji vuku korijene s Brača, namjerava kupiti većinski paket dionica Hajduka. Čak je i derbi pao u drugi plan, ritam diktira novac.

- Eto nam novog poslodavca! - izustili su mnogi.

Dočekat će ga ljubazno i otvorenog srca, sa željom da Bijele vrati na nekadašnje staze slave. Baš kao i ukrajinskog magnata Surkisa još u kolovozu 2007. Pa onda i Rusa Abramoviča godinu dana kasnije, a negdje u to vrijeme u igri su bili i izvjesni arapski šeici. Nisu samo istočnjaci mahali milijunima eura, i Luciano Benetton je 2009. zamalo je stavio bijelu među svoje boje. I domaći ulagači bili su u igri, mali i veliki dioničari Andabak i Rimac kanili su osnovati tvrtku preko koje bi kupili Hajduk. A od svega, sada to znamo, nije bilo ništa.

- Ja nisam ništa čuo za te Lukšiće. Ako je istina, onda mi je drago jer sam i ja uložio svoj novac, dolazak novog investitora pokazuje da sam dobro to učinio. Činjenica je da se sve treba privatizirati, pa čak i sportski klubovi u cilju nekog boljitka - kazao nam je jučer Jako Andabak.

Nije nam želio otkriti bi li se natjecao s Lukšićima i želi li još uopće kupiti Bijele.

- Ne bih o tome... Znate, nije to lako, kao kupiti kilogram krumpira - slikovito će Andabak.

Ne, nije lako, ma sve i da se pojave Lukšići s milijunima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 11:53