EL ARBI HILEL SOUDANI

Alžirski reprezentativac u dresu Modrih: 'Kad te zove klub iz LP, to se ne odbija!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2013. 11:12

Alžirski reprezentativac El Arbi Soudani jučer je odradio prvi trening s Dinamom. Prvi dojam jest kako se radi o vrlo simpatičnom momku koji ne skida osmijeh s lica. Kao što to već biva u Dinamovoj svlačionici, plavi dečki su ga izvrsno prihvatili, prije početka mnogi su s njim porazgovarali, naravno “rukama”. Osim Sammira koji mu se obraćao na portugalskom, te Jerka Leke koji govori francuski, Leko nam je bio i prevoditelj za intervjuu.

Makar je Soudani odmah kazao:

- Neću dugo trebati prevoditelja. Možda šest mjeseci. Nakon toga ću s vama razgovarati hrvatski.

Kad je vidio da smo ga čudno pogledali, odmah je ponudio ovu priču:

- Kad sam stigao u Portugal, nisam uzeo učitelja jezika. Sâm sam naučio portugalski za pola godine. Tako će biti i s hrvatskim jezikom. Idu mi jezici.

Za one koji su možda nešto propustili, Soudani je u Dinamo stigao iz Vitorije Guimaraes, gdje je bio jedan od najboljih igrača. Zanimalo nas je kako se uopće odlučio doći u Dinamo, kad su startali prvi kontakti s zagrebačkim klubom?

- Dinamo sam gledao na utakmicama s Portom i PSG-om. Utakmicu s Portom sam gledao uživo, jer je od grada u kojem sam živio Porto udaljen trideset kilometara. Osobno nisam bio u kontaktu s bilo kime iz Dinama, kontaktirali su se klubovi. Jedan dan su me čelnici mog bivšeg kluba pozvali na razgovor i kazali da je Dinamo zainteresiran za mene.

Veli da nije dvojio niti sekunde...

- Kako bih dvojio? Pa Dinamo je klub koji je dvije godine zaredom igrao Ligu prvaka. Klubovi koji igraju u tom natjecanju veliki su klubovi, Liga prvaka je velika pozornica, nema nogometaša koji ne želi igrati u tom natjecanju. Kad te zove klub iz Lige prvaka, ponuda se ne odbija.

Nakon što je saznao za zanimanje Modrih, odmah se bacio u istraživanje na internetu, želio je vidjeti kakav je Zagreb grad, čitao je sve o povijesti Dinama.

- Vidio sam da se radi o klubu velike tradicije. Nakon toga sam pričao s Vahidom Halilhodžićem, izbornikom naše reprezentacije. On mi je jako nahvalio Dinamo, rekao mi je da svakako potpišem ugovor, da se radi o odličnom klubu koji će iz godine u godinu biti sve bolji i bolji, da ima potencijala za napraviti velike stvari i zakoračiti na stepenicu više u Ligi prvaka. Naravno, rekao mi je da se iz Dinama igrači prodaju u velike klubove, da se rade sjajni transferi. Zaključio je Vaha da ću ovdje sigurno napredovati te napraviti veliki iskorak u karijeri. Kad to kaže naš izbornik, onda je to točno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 03:32