Željko Šop/CROPIX
DVA BODA OD ISPADANJA

ALARM ZA UZBUNU Hoće li Volpijeva Rijeka sljedeće sezone igrati u - Drugoj ligi!?

Borba za opstanak? Ma o tome uopće ne želim razmišljati! U razgovoru s igračima sam rekao: ne gledajte tablicu od sedmog mjesta nadolje - kaže trener Skočić
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 20. ožujak 2012. 13:38

Ova Rijeka (što se momčadi tiče) ni u kojem slučaju nije Volpijeva, ali joj prijeti gotovo pa apsurdan rasplet: da sa svim milijunima koje je Social Sport fondacija investirala u Kantridu - ispadne u Drugu ligu?!

Gledajući da su, nakon poraza od Zadra, Bijeli samo dva boda udaljeni od zone ispadanja ta prijetnja djeluje posve realno no vjerojatnije je da će Rijeku ove sezone, ako se ne spasi sama, ipak spasiti Karlovac i Varaždin protiv kojih su osvojili šest bodova bez borbe te proces licenciranja nakon kraja sezone tj. uvjeti za natjecanje u Prvoj HNL koje Rijeka sigurno ima, a upitno je tko će ih sve uspjeti osigurati.

Damir Mišković koji već tjednima operativno vodi klub, a danas će i službeno postati prvi predsjednik te sportski direktor Srećko Juričić već su u nedjeljnu večer istaknuli tužnu istinu:

- Poslije ovakve igre i poraza zaključak je, na žalost, kako smo - u borbi za opstanak.

Mlada i kvalitetom mediokritetna squadra predana je u ruke povratnika, domaćeg dečka Dragana Skočića (43). A on je, pak, i u nedjeljnu noć i jučer nakon odrađenog treninga rezolutno istaknuo slijedeće:

- Borba za opstanak? Ma o tome uopće ne želim razmišljati! U uvodnom sam razgovoru i igračima rekao: ne gledajte tablicu od sedmog mjesta nadolje, pogled nam mora biti uprt prema gore. Budu li razmišljali o tome kako nas samo dva boda dijele od mogućih velikih problema... Neće biti dobro.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:21