Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PRIJELAZNI ROK JOŠ TRAJE

ALARM U RIJECI SE JOŠ UVIJEK NIJE UPALIO, ZAMJENIK SPORTSKOG DIREKTORA PORUČIO S PRIPREMA: Bili smo spremni na to da se neće sve posložiti preko noći!

IVAN MANCE Zamjenik sportskog direktora nakon početnih poraza na pripremama u Portugalu
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 01. veljača 2018. 14:30

Dva poraza u pripremnim utakmicama nisu upalila alarm u riječkom prvoligašu. Naravno, nije ugodno, pogotovo ne način na koji se izgubilo od Mannheima, ali u riječkim redovima ni ranije nisu bili pobornici nekakvih ishitrenih poteza.

Doduše, prijelazni rok i dalje traje, vjerojatno će biti još nekakve reakcije po pitanju mercata…

- Pripremne utakmice nekada su realan pokazatelj trenutnog stanja, a nekada nisu. U svakom slučaju protiv Ferencvarosa, koji je bio najjači suparnik s kojim smo do sada igrali, bilo je vrlo dobro, protiv Aarhusa smo dominirali i izgubili, a utakmica protiv Mannheima je bila loša i to nam se sigurno ne smije događati. U pripremnom razdoblju je dobro i neku utakmicu izgubiti ili odigrati loše da bude svima alarm da se mobiliziraju. Bili smo spremni da se momčad preko noći neće posložiti, pogotovo što u pripremnom razdoblju ima nekih ozljeda, ali kada se kompletiramo vjerujem da ćemo biti dobri - kaže Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke dodajući da postoji mogućnost da do kraja prijelaznog roka dođe još neki igrač.

Podvlačenje crte

- Postoji mogućnost da dovedemo još jednog veznog igrača, druge pozicije su dobro popunjene i na ovo gledamo kao početak gradnje jedne nove momčadi bez nekih pretjeranih pritisaka. Vjerujemo da ćemo biti konkurentni, imati čvrstu i ozbiljnu momčad, ali nitko ne očekuje da ćemo preko noći opet biti dominantni u HNL-u i imati momčad koja se stvarala tri godine. To su neki normalni sljedovi u nogometu, znamo da smo na jednom novom početku i samo se nadam da će biti što bezbolnije.

Koji će to veznjak biti u ovom je trenutku nepoznanica, ime se drži u tajnosti, ali činjenica da su se vrata ulaznog mercata otvorena. U tu priču uklapa se i Valerij Božinov, bugarski napadač odigrao je u utorak prvu utakmicu za Rijeku i koliko god bilo teško dati ocjenu njegovom nastupu, svakako je pokazao zanimljive karakteristike. Od kretnji između linija koje mu omogućavaju da je često u dobroj poziciji za primiti loptu, do nekih zanimljivih rješenja kada treba razigrati suigrače. Uz to, i njegovo fizičko stanje se doima takvo da bi u mjesec dana mogao doći u zadovoljavajuću razini spreme zbog čega smo skloni zaključiti da je Božinov u ovom trenutku bliže ostanku. Ipak, Mance je odluku na tu temu prolongirao za povratak u Rijeku.

- Pričekat ćemo povratak u Rijeku, liječničke preglede i onda podvući crtu na sve to.

Nije isključeno da još neki igrač neće otići, ali kada je riječ o onima koji su u prvom planu ne bi trebalo biti više iznenađenja. Ali možda bude kada je riječ o dolascima, može li Rijeka pronaći nekoga tko nije realizirao transfer na zapad?

- Pratimo tržište i sve što se događa. Ako se ukaže mogućnost sigurno ćemo dovesti nekoga - zaključio je Ivan Mance.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. listopad 2024 01:31