JOEY DIDULICA ZA SN

'Ako Dinamo bude igrao žestoko, onako kako Mamić djeluje, razbit će Ajax'

'U obrani su smušeni, bez samopouzdanja, srednji red sam sebi smeta, sudaraju se, bezidejni su... Nisu oni bili samo protiv AZ Alkmaara takvi, već dulje su u takvom stanju'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 17. listopad 2011. 00:09

Nekadašnji hrvatski reprezentativni vratar, australski Hrvat Joey Didulica (34) kao član nizozemskog AZ Alkmaara, prekinuo je aktivnu nogometnu karijeru zbog opreza nakon nekoliko neugodnih ozljeda glave i vratne kralježnice. Minule subote Leteći Australac nazočio je prvenstvenom dvoboju svojih, već sada, bivših klubova Ajaxa i AZ Alkmaara (2:2). Didulica je uvjeren da je Dinamo, trenutačno, moćniji od Ajaxa i da će Plavi sigurno slaviti pobjedu u utorak navečer u Maksimiru, u utakmici Lige prvaka.

Kako ste vidjeli taj okršaj Ajax - AZ Alkmaar?

- Alkmaar je vodio (0:2), bio bolji u svakom pogledu igre. Ajax je smanjio preko Sulejmanija iz nekakvog sumnjivog jedanaesterca, a poravnali su na (2:2) tek 8 minuta prije kraja. Vjerujte mi da se Dinamo nema razloga plašiti pred okršaj s Kopljanicima.

Je li Ajax tako slab ili je AZ Alkmaar mnogo superiorniji?

- Ne, nije AZ bio toliko superioran koliko su oni bili loši.

Što najviše zamjerate igri Ajaxa?

- Oni nemaju igru, djeluju skroz izgubljeno, dezorijentirano... Nije to ni 10% one momčadi koja je uzela prvenstvo prošle sezone. Međutim, moram istaknuti da oni ni kroz to prvenstvo nisu bili nedodirljivi jer su tek drugi dio prvenstva bili bolji od ostalih. Takav je Ajax danas, a što će biti do konca tekuće sezone vidjet ćemo.

Gdje su najtanji, koji dio sastava im je najslabija karika?

- Dinamovi suparnici su nižeg rasta, što je plavima prigoda koristiti prekide. Naravno, moj prijatelj Joe Šimunić i ostali moćni u skoku, u tom slučaju moraju “stanovati” u Ajaxovom šesnaestercu. Ajaxov prvi vratar je ozlijeđen, napadači su bez oštrice. Šteta za njih što je mladi Kolbeinn Sigthorsson izvan stroja. De Jong nije klasična špica, on je više tipična desetka. Primjerice, u obrani su smušeni, bez samopouzdanja, srednji red sam sebi smeta, često gube lopte, sudaraju se, bezidejni su... Nisu oni bili samo protiv AZ Alkmaara takvi, već dulje su u takvom stanju.

Znači, vi tipujete na Dinamo?

- Apsolutno! Ako Dinamo bude igrao žustro i žestoko, muški, bez straha, onako kako Zdravko Mamić djeluje onda će biti bar dva-tri gola razlike za Zagrepčane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:26