Duje Klaric / CROPIX
PREPOROĐENI ANAS

'A gdje ću ići sada kad mi je krenulo!? U Splitu sam kao kod kuće, a i navijači me vole'

'Nije ugodno prije utakmice čuti zvižduke. Sada me motivira kada na predstavljanju čujem da me navijači dočekuju aplauzom, lakše je igrati kad čuješ podršku'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2011. 17:55

Anas Sharbini proživljava najbolje trenutke svoje karijere. Gotovo svaku utakmicu Grobničanin u dresu Hajduka ubilježi gol ili asistenciju, a nerijetko bude proglašavan i igračem utakmice. A kada je Anas u formi, onda i Hajduk dobro igra. Koliko se promijenio njegov status u zadnja dva mjeseca, dovoljno su rekle ovacije s tribina koje je dobio na utakmici protiv Karlovca. A prije toga ga je publika imala na 'piku', gotovo svaki njegov dodir s loptom bio je popraćen zvižducima.

S obzirom na sve što se danas događa oko njega, uopće ne čudi Anasova izjava kada je upitan o eventualnom odlasku iz Splita za vrijeme zimskog prijelaznog roka.

- A di ću sad ići kad mi je konačno krenulo, i meni i Hajduku. Navijači su me zavoljeli, a ja sam se potpuno priviknuo na Split - rekao je Anas nakon čega je spustio loptu na zemlju.

- Ne mogu utjecati na to hoće li me Hajduk prodati već na zimu. Ja samo razmišljam o tome da se na proljeće borimo s Dinamom za naslov. Moram priznati da je jako dobra situacija, pobjeđujemo, ja dobro igram, momčad je u formi... Da dobijemo još ove dvije utakmice koje igramo kod kuće, bilo bi sjajno. Dinamo ima teži raspored, usto utakmice Lige pravka... Nadam se da ćemo smanjiti minus, ipak imamo lakši raspored, možemo vratiti neizvjesnost u prvenstvo. Želja mi je da na zimske pripreme odemo s manjim zaostatkom, a ne da kao prije očekujemo nastavak s osam ili više bodova manjka. Dobro je razdoblje iza, ali nadam se i ispred nas...

Novinare je zanimalo koji su razlozi preporoda Anasa Sharbinija...

- Krasimir Balakov! U njemu je stvar, mislim da je on ključ svih naših dobrih nastupa u prvenstvu. Balakov je najbolji trener koji je radio sa mnom! I ostali su bili dobri, podjednako dobri, no on je zaista poseban.

Nije on jedini razlog...

- Nije ugodno prije utakmice čuti zvižduke, što mi se znalo događati ranije, nikome to nije drago. Sada me motivira kada na predstavljanju čujem da me navijači dočekuju aplauzom, lakše je igrati kad čuješ podršku s tribina.

Na kraju je Anas objasnio što se događalo za vrijeme utakmice s Karlovcem kada je prepustio izvođenje jedanaesterca bratu Ahmadu.

- Andrić mi je rekao 'daj bratu'. A kapetan je ipak šef, moram ga slučati. Ubudućeće penale pucati Vukušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:30