Maja Zlatevska / CROPIX
SKAUTI NA POLJUDU

Heerenveen 'zagrizao' za Mikanovića: 'Strašan igrač, u njemu vidimo novog Nanija!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. kolovoz 2013. 12:41

Dok u Hajduku razmišljaju kako prodati vedete, najiskusnije igrače poput Maloče, inozemni skauti pozornost su stavili na mlađe igrače. Jedan od takvih je Dino Mikanović, koji ovog ljeta bilježi strelovit uspon u karijeri. Kako drukčije nazvati uzlaznu putanju 19-godišnjeg desnog beka koji prošle sezone nije bio u ozbiljnim kombinacijama za kadar 18-orice, a na startu nove sezone već ima upisano osam nastupa za prvu momčad. Uz to, bitno je naglasiti kako je Mikanović ušao i u sastav mlade reprezentacije U-21 gdje je u kvalifikacijskoj utakmici s Lihtenštajnom (5:0) odigrao svih 90 minuta na poziciji lijevog beka! Jedini iz kvarteta hajdukovaca koji je u Kovačevoj izabranoj vrsti prošlog utorka imao status prvotimca.

- Igram sve što treneri kažu. I desnog i lijevog beka - kazao je Mikanović nakon Lihtenšatjana.

Mikanovićev hitri uspon nije ostao bez refleksije na tržištu. Prije tri dana trener Bijelih Igor Tudor otkrio je kako je već nakon dva susreta odigranih u startnoj postavi Hajduka mladi bek izazvao iznenađujući interes.

- Nazvao me čovjek iz velikog europskog kluba i pitao za Mikanovića - ispričao je Tudor.

Ali nije to jedini klub koji se zainteresirao za 19-godišnjaka iz Nove Gradiške. Naime Mikanovića ovog ljeta uporno prati i Heerenveen. Skaut tog nizozemskog prvoligaša Dragi Putevski potvrdio je da se u fokusu interesa tog kluba nalazi mladi prvotimac Bijelih.

- Ne znam kako je ta informacija došla do hrvatskih medija, ali nema razloga demantirati - kazao nam je Putovski i potom dodao:

- Gledali smo Mikanovića u nekoliko utakmica. U njemu smo vidjeli novog Nanija. Igrač koji ne staje od šesnaesterca do šesnaesterca. Golem potencijal, to su svi u našem klubu rekli kada su vidjeli videozapis.

Pritom je Putevski još naglasio kako nije Mikanović jedini igrač kojeg prati Heerenveen.

- Zanimljivi su Kiš i Kouasssi. Hajduk zaista ima puno mladih igrača s kojima su ovog ljeta napravili velik pomak.

Linker
21. rujan 2024 10:48