NIKOLA SARIĆ

Hajdukov Sarajlija iz Liverpoola: Što da ti kažem... Dat ćemo sve za naslov!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2011. 18:23

Nikola Sarić vedar je dečko simpatičnog, nadasve iskrenog osmijeha. Svojom pojavom donosi optimizam, ali što može pružiti na terenu, to je pitanje koje mnoge zanima, jer Sarić je trenutno najveća enigma među novim igračima u Hajdukovu kadru. Činjenice sugeriraju veliku perspektivu, jer među Bijele je taj ofenzivni veznjak stigao iz Liverpoola, a ima i laskavi naslov najboljeg igrača Danske do 17 godina.

- Mnogi me pitaju zašto baš Hajduk. Otac me jednog dana pitao: “Sine, bi li u Hajduk?” Ja sam razgovarao, razmislio i došao među Bijele. Odgovor je jasan, svidjelo mi se kako mi je predsjednik kluba predstavio ciljeve i Hajdukov projekt. Ugodno smo razgovarali, a svi ljudi su mi rekli sve najbolje o Hajduku. Bilo je priče i o Partizanu, ali Hajduk je za moju karijeru bio najbolja opcija - ispričao je Sarić.

Posebno zdravlja, jer problemi s lomovima usporili su napredovanje velikog talenta Nikole. Sa godinu dana iz Sarajeva je s obitelji otišao u izbjeglički kamp Lolland u Danskoj. Dvije godine kasnije preselili su se u drugi kamp, u Fanu pokraj Esbjerga. Sa 3,5 godine Nikola je počeo igrati.

- Rekli su mi roditelji da sam već tada ganjao loptu. Sa 15 godina sam počeo trenirati svaki dan u drugoligašu Herfolge gdje me otkrio današnji skaut Manchester Uniteda Torben Aakjer. Igrao sam za sve uzraste Danske od U-15 do U-19. Sa 17 sam bio proglašen najboljim igračem Danske tog godišta i tog ljeta 2008. otišao sam u Liverpool. Kako? Bio sam na ljetovanju kod svog prijatelja u Danskoj kada me otac nazvao i rekao: “Sine, prodan si u Liverpool.” Sretan sam bio. Kako ne bi. Pričalo se i o Barceloni, ali Liverpoool je također veliki klub.

Zna Sarić sve o rivalstvu Hajduka i Dinama, svjestan je što je glavna prepreka Bijelima do željene titule.

- Slušaj - reći će Sarić na hrvatskom u kojem se osjeti dugogodišnji život u tuđini - što da ti kažem. Moramo dati sve od sebe za naslov prvaka. Veliki je klub Hajduk, svake godine se mora boriti za prvo mjesto. Vjerujem da možemo, jer meni je ovdje super.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
25. rujan 2024 00:19