S. BELUPO - HAJDUK 1-2

Hajduk u zadnjoj minuti stigao do slavlja nakon festivala žutih i crvenih kratona

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. travanj 2013. 16:35

U burnoj prvoj polufinalnoj utakmici Kupa punoj kartona, oštrih startova i velike borbenosti s obje strane, ali s malo pravog nogometa, Hajduk je došao do kapitalne prednosti uoči uzvrata na Poljudu.

Najavio je Hajdukov trener Krstičević da će od početka pritisnuti domaće na njihovu polovicu. Tako je i bilo, Bijeli su uspostavili terensku premoć i već u 3. minuti Maglica je ušao u kazneni prostor po lijevoj strani i nakon toga pao u duelu s dvojicom suparničkih igrača, no sudac Batinić pokazao je na ubačaj iz kuta. Nakon kornera gužva, lopta je išla prema mreži, ali u zadnji trenutak izbija Jugović.

Vatreno je u 5. minuti na drugoj strani, Jugović ubacuje iz slobodnog udarca, a Kokalović na 8 metara promašuje čistu loptu i zicer odlazi u nepovrat.

Još jedna sporna situacija pred domaćim vratima, Delić u padu igra rukom, Batinić pokazuje na slobodan udarac na samom rubu kaznenog prostora iako gosti traže kazneni udarac, dojam je da je domaći igrač doista i bio unutar 16-erca. Nakon toga Nižićev udarac zaustavlja Rodić koji je izvrsno reagirao u 11. minuti. Andrijašević je odlično proigrao Kouassija koji izbija sam pred koprivničkog vratara koji nogom brani njegov pokušaj.

Situacija se na terenu promijenila nakon ranog isključenja Vršajevića. Farmaceuti su s igračem više uspostavili ravnotežu i sve se više približavali vratima Blaževića, dok je Krstičević morao reagirati pa je Vukovića povukao na desnu stranu veznog reda, Kouassija je poslao u napad, a umjesto Plazonića je ušao Stojanović i zauzeo poziciju desnog beka. Koncepcija Hajdukova trenera potpuno je poremećena ozljedom Andrijaševića, a s obje se strane nastavilo s oštrim startovima pa je i Slaven prisilno mijenjao, umjesto ozlijeđenog Novinića u napad je ušao Jelavić.

U 24. minuti slab udarac upućuje Purić, a u 25. Blažević odnosi loptu i Novinića, ali Batinić nije ni pomislio na najstrožu kaznu. Lijepu akciju domaćih u 28. minuti upropastio je Rak nepotrebnim driblingom u kaznenom prostoru pa je Hajdukova obrana otklonila opasnost. Poluvrijeme je zaključio Purić udarcem pokraj vratiju. Nulom na odmoru zadovoljniji su mogli biti i jedni i drugi, a Sović je u nastavku umjesto Jugovića ubacio iskusnog majstora Vugrinca i promijenio sustav u 4-2-3-1. Međutim, do pogotka su ipak prvi došli gosti.

Purić je izgubio loptu na sredini terena a kontru je povukao Vuković i uposlio Caktaša čiji udarac Rodić izbija u korner. Nakon ubačaja iz kuta lopta dolazi do Jozinovića koji upućuje snažan udarac, a Rodić loptu odbija samo do Tina Svena Sušića koji ju je lijepo primirio i rutinski poslao u mrežu za veliko slavlje Hajdukovih igrača i navijača u Koprivnici.

Nakon jedne nespretne intervencije Blaževića Delić je vratio loptu pred Hajdukova vrata, a Glavica je poslao povratnu za Vugrinca koji je iz blizine pogodio mrežu.

Hajduk je u burnoj završnici iskoristio isključenja Kokalovića i Bubnjića te stigao i do drugog pogotka. Iz slobodnog udarca ubacio je Jozinović, a u kaznenom prostoru odlično je reagirao Stojanović i prvijencem u Hajdukovu dresu Bijelima osigurao pobjedu.

SLAVEN BELUPO - HAJDUK 1-2 (Vugrinec 77' / Sušić 56', Stojanović 91')

SLAVEN BELUPO (4-3-2-1): Rodić - Barić, Kokalović, Bubnjić, Maras - Purić, Jugović, Čanađija - Rak, Delić - Novinić.

HAJDUK (4-2-3-1): Blažević - Vršajević, Nižić, Lima, Jozinović - Plazonić, Andrijašević - Kouassi, Caktaš, Maglica - Vuković..

KRAJ UTAKMICE

GOOL 91. minuta - Hajduk je izveo slobodan udarac na rubu kaznenog prostora, Danijel Stojanović šalje loptu u mrežu Slavena za novo vodstvo Hajduka

85. minuta - Kokalović je zaradio drugi žuti karton odnosno isključujući crveni

GOOL 77. minuta - Nakon ubačaja u šesnaesterac, nakon velike gužve Glavica je dao povratnu loptu za Davora Vugrinca koji rutinirano šalje loptu u mrežu gostiju za izjednačenje u koprivnici

66. minuta - Bubnjić je opalio iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla u živi zid

GOOL 56. minuta - Jak udarac uputio je Jozinović, a na odbijenu loptu naletio je Sušić koji tako dovodi goste u vodstvo u Koprivnici!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

29. minuta - Nakon oštrog starta, Andrijašević je zatražio liječničku pomoć. Franko neće moći nastaviti, zamijenio ga je Sušić

17. minuta - Hajduk je ostao s igračem manje. Vršajević je već na samom startu utakmice isključen zbog drugog žutog kartona

11. minuta - Vratima Rodića ponovno prijeti Kouassi

9. minuta - Uraganski početak u Koprivnici. Kouassi je ubacio loptu u 16-terac, a branič Belupa igrao rukom. Sudac je dosudio slobodan udarac točno na crti koja označava 16 metara

5. minuta - Belupo ekspresno uzvraćapreko Kokalovića, no njegov pokušaj traljavo je završio

4. minuta - Caktaš je ubacio, Nižić iz blizine pucao prema golu, no domaćini su izbacili loptu sa crte

Utakmica je počela

Linker
22. rujan 2024 07:25