BALAKOV SLAŽE MOMČAD

Hajduk svladao Slogu 2:1, Ante Vukušić i Steven Luštica pogodili za Bijele

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. lipanj 2011. 23:03

Momčad Hajduka danas je odigrala svoju drugu prijateljsku utakmicu na pripremama na Kupresu, a izabranici trenera Krasimira Balakova svladali su momčad Sloge sa 2:1.

Strijelci za Bijele bili su Ante Vukušić u 18. odnosno Steven Luštica u 48. minuti, dok je za Slogu jedini strijelac bio Mihić.

Ahmad Sharbini odlično je u 18. minuti proigrao Antu Vukušića koji iz neposredne blizine svladava vratara Sloge te dovodi momčad Hajduka u vodstvo. Slavlje Bijelih nije dugo trajalo jer samo devet minuta kasnije, nakon jednog ubačaja iz kuta, najviši u skoku bio je Mihić koji tako poravnava rezultat kojim se otišlo na odmor.

U nastavku trener Balakov odlučio je sasvim promijeniti momčad te su u drugom dijelu na teren istrčali Subašić, Lima, Andrić, Tomasov, Lendrić, Vuković, Maloča, Miličević, James, Luštica i Anas Sharbini.

Nakon samo tri minute nastavka, momčad Hajduka došla je u vodstvo. Novi igrač u svlačionici Bijelih, Ivan Vuković, odlično je poslužio Lušticu koji s desetak metara odlično matira vratara Sloge i dovodi Splićane u vodstvo i ujedno postavlja i konačni rezultat utakmice.

Trener Hajduka Krasimir Balakov bio je zadovoljan drugom predstavom svoje momčadi tijekom kupreških priprema.

- Pobjeda je uvijek dobra, na taj način momčad dobija na sigurnosti, stvara pobjednički mentalitet, no u ovim pripremama rezultati mi nisu bitni - još jednom je istaknuo Balakov čija je momčad ipak imala kudikamo kvalitetnijeg rivala nego u prvom susretu protiv Tomislava. Bilo je stoga i nekoliko nesigurnosti u obrani, uglavnom u prvom poluvremenu, a nakon jedne primljen je i pogodak.

- Primili smo gol iz kornera, ali ne smatram to nekim problemom. Dogodila se pogreška, ali zato i jesmo tu da pogreške uočimo, analiziramo ih i da ih na koncu ispravljamo - naglasio je Balakov.

Bugarski strateg bio je zadovoljan i što je ovaj put sve i s navijačke strane prošlo u najboljem redu. Načudio se kada smo mu rekli kako su neki navijači Hajduka koji su došli iz udaljenijih krajeva čak i noć sa četvrtka na petak proveli spavajući na livadi pored stadiona da bi dočekali utakmicu svojih ljubimaca!

- Torcidi kapa dolja za korektnost, ovaj put navijači nisu ulazili na travnjak. To je srce, duša ovog kluba, navijači pokazuju pravu volju za Hajdukom. Bez Torcide nema ni pravog Hajduka.

Međutim s takvim navijačima je veći i pritisak na momčad i trenera.

- Torcida je vruća, temperamentna, ali to može biti samo pozitivno. Bit će teško krene li nam loše, ali navijači Hajduka razumiju nogomet, a znaju i prepoznati tko daje sve od sebe na travnjaku. Imamo dobru osnovu da nam Torcida bude dvanaesti igrač i to treba iskoristiti.

Linker
22. rujan 2024 02:11