Ronald Goršić/CROPIX
IPAK NIJE POSUDBA

Hajduk prodao Anasa Sharbinija Al Ittihadu, Hajduku 1.8 milijuna eura odštete

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. srpanj 2012. 22:46

Kako javlja službena stranica kluba, Hajduk je prihvatio ponudu Al Ittihada iz Saudijske Arabije, te zaključio transfer svojeg sad već bivšeg igrača Anasa Sharbinija u klub iz Jeddaha.

Nije ni proba, ni posudba nego čista prodaja i to za - kako se neslužbeno računa – 1,8 milijuna eura Hajduku!

A Anas je potpisao dvogodišnji ugovor za svog novog poslodavca i smatra se da će godišnje zarađivati po milijun dolara (tamo se radije računa u američkim "zelembaćima"), što se prevodi na cca 750.000 eura godišnje, a što je pak dvostruko više nego što je ugovorom imao garantirano u Poljudu.

Zauzvrat, nema sumnje, Anas se odrekao određenih dugovanja Hajduka, baš kao i njegov brat Ahmad. Anas se odrekao i 10 posto od transfera što mu je trebalo pripasti po ranijem dogovoru... Točne brojke se taje, ali je zadovoljstvo odrađenim poslom – svestrano.

Jer, Hajduk je ušao u slijepu ulicu ne znajući više što i kako sa Sharbinijima, čekajući da se prodaja realizira, a oni su postali "strano tkivo". Zapravo, šteta, nakon pompozne kupovine obavljene evo točno prije tri godine.

Tako je konačno završena trakavica s braćom Sharbini, u dva dana odselili su svaki na svoj poluotok, baš kako ih se i pratilo u stopu, Ahmad u Istru, Anas u u Arabiju, svaki u svoje novo društvo žutih dresova.

Pregovori za Anasa su intenzivirani u srijedu popodne i predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić završni dokument morao je parafirati, potpisati i proslijediti iz - Rige, iz luksuznog hotela Albert nedaleko samog stadiona Skonta, neposredno pred večernji trening "bijelih".

Tako Hajduka sustižu dobre vijesti, računajmo cca 16 milijuna kuna odštete od Al Ittihada, dodajmo inkas od nedjeljnog Svetog Duje kontra Splita, nadaju se "bijeli" večeras i prolazu ovdje što donosi Inter, pa je to - svjetlo na kraju financijskog tunela.

Linker
22. rujan 2024 04:09