Vladimir Dugandzic / CROPIX
KREĆE CJENKANJE

Hajduk odbio prvu ponudu Rusa za Caktaša i Vukovića: 'Želimo 2 milijuna eura'

Hajduk bi prodajom dvojice ofenzivaca namirio svoje kratkoročne potrebe i pritom otklonio mogućnost prodaje Radoševića i ostalih mlađih igrača. Primjerice, Milić ima upita iz Njemačke
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. prosinac 2012. 15:07

Je li 1,5 milijun eura premala zarada za Caktaša i Vukovića? Na Poljudu su nakon dodatnih konzultacija odlučili potvrdno. Cijena za dva ponajbolja igrača Bijelih podignuta je na 2 milijuna eura čiste zarade. S obzirom da se odšteta za Vukovića dijeli u omjeru 60:40 za klub, transfer koji je službenom ponudom potakao, zasad neimenovani, ruski prvoligaš, trebao bi ukupno iznositi najmanje 2,5 milijuna eura.

Hajduk ima jasnu računicu, jer ukoliko se prodajom Vukovića i Caktaša dobije 2 milijuna eura, plus identičnih 2 milijuna eura (s kamatama) što se očekuje od transfera Anasa Sharbinija realiziranog još ovog ljeta u Al Ittihad, sa 4 milijuna eura prihoda Bijeli bi zatvorili financijsku konstrukciju do ljeta sljedeće godine.

Koji je klub krenuo u pokušaj dovođenja Vukovića i Caktaša i dalje je najzanimljivije pitanje bez konkretnog odgovora. Jasno je i zašto se transfer tako drži u tajnosti, jer Hajduk bi prodajom dvojice ofenzivaca namirio svoje kratkoročne potrebe i pritom otklonio mogućnost prodaje Radoševića i ostalih mlađih igrača. Primjerice, Milić ima upita iz Njemačke, ali ne žele Bijeli već ove zime prodati Milića za kojeg drže da će u bliskoj budućnosti napraviti još veći iskorak u karijeri, a time i povećati cijenu.

Linker
24. rujan 2024 22:32