Split, 111210. Prijateljska nogometna utakmica izmedju danske ekipe Rosemborga i Hajduka na stadionu Pouljudu. Na slici: Dinko Trebotic.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
TREBOTIĆ PORUČIO UPRAVI

'Hajduk ne treba Alispahića, ja sam ionako prava 'desetka' i Ibričićev nasljednik'

Uvijek sam imao tu 'desetku’, još od pionira. Mogu po potrebi odigrati i druge pozicije u vezni, no ipak mi je ta ofenzivna nekako najprirodnija, kaže mladi veznjak Hajduka
Piše: Mario VelićObjavljeno: 02. siječanj 2011. 18:34

Od Dinka Trebotića u 2011. očekuje se puna afirmacija . Gotovo da je predodređen kao nasljednik Senijada Ibričića, plemeniti veznjak Hajduka s brojem 10 na leđima.

- Uvijek sam imao tu 'desetku’, još od pionira, pa preko kadeta i juniora, potom i na posudbama u Junaku i Rudešu. Mogu po potrebi odigrati i druge pozicije u veznom redu, no ipak mi je ta ofenzivna nekako najprirodnija. Ali ne želim da se misli da ja čekam Ibričićev odlazak. Mogu ja igrati zajedno s njim, pokazali smo to u posljednjih nekoliko utakmica - ističe Trebotić.

Šibenikov Alispahić, koji se spominjao kao mogući Ibričićev nasljednik, odabrao je Dinamo pa Dinku neće biti konkurencija.

- Svaka mu čast, ali ipak mislim da Hajduk ne treba trošiti veliki novac na njega. Imaju mene, a već se neko vrijeme priča da sam taj koji će zamijeniti Ibričića. Siguran sam da mogu i znam - uvjeren je mladi, 20-godišnji Trebotić.

Sve to na tragu je one Vučevićeve izjave da će za Hajduk igrati 75 posto mladića iz njegove Škole. Trebotić je jedan od njih.

- To je lijepo čuti, pogotovo nama mlađima. Povijest je pokazala da Hajduk najbolje rezultate postiže kad je sastavljen od domaćih igrača uz pokoje kvalitetno pojačanje. Mi koji smo sad u momčadi prijatelji smo i klapa, odlično se poznajemo na terenu i izvan njega. Ja, Oremuš, Jozinović, Vukušić, Čop, Maloča, Režić, Kalinić i Radošević... Svi smo po godinama tu negdje, znamo se cijeli život i mislim da Hajduk može na nas računati - kaže Trebotić.

A da se na njega može računati Trebotić je svima pokazao kad ga je bivši trener Poklepović gurnuo u vatru na bitnoj utakmici protiv Uniree. Dinko je tada odigrao hrabro i beskompromisno, kao da se ne radi o mladiću koji je uoči toga godinu i pol proveo na posudbama u Drugoj ligi.

- Da, Špaco mi je dao priliku kad je Marin Ljubičić bio ozlijeđen. No, nakon toga, kad se Ljuba vratio, a došao je i Bulku, Špaco kao da je zaboravio na mene. Uvijek se pohvalno izražavao o meni, no nisam igrao. Ne znam kakvi su mu bili planovi, bi li mi pružio priliku da je ostao na klupi - priča Trebotić.

Ali nakon što je za trenera imenovan Vučević, Trebotić je opet na velikoj sceni. Najprije je pokrenuo Hajduk i zabio prvi gol Zagrebu, igrao je potom protiv Istre i Osijeka, sjajan je bio u gostima kod Šibenika...

- U Novoj godini samo želim nastaviti tim tempom. Osobno mi je, a i svim mojim suigračima, jako drago što je ostao Vučević. Odgovara nam kao čovjek i trener, i siguran sam da možemo postići dobre rezultate. Istina je da nam Dinamo bježi pet bodova, ali ništa još nije gotovo, možemo i do titule!

Linker
25. rujan 2024 00:19