Drago Sopta / CROPIX
IZ ČATEŽA NA MORE

Gradi se sportski centar jači od turskog u Antalyji: Vatreni sele na Makarsku rivijeru!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 12. srpanj 2012. 13:09

Splitsko-dalmatinska županija ustupila bi 70 hektara zemljišta, a Općina Baška Voda investitore će osloboditi plaćanja komunalnih doprinosa. Radovi mogu početi već u listopadu, a Makarsko primorje, koje je nekad bilo poznato po sportskom turizmu, moglo bi postati jači sportski centar od turske Antalyje.

Gradnja trening kampa hrvatske nogometne reprezentacije nije se pomaknula dalje od postavljanja kamena temeljca u Tuhelju prije nešto više od četiri godine, a sad iz Makarske stiže incijativa prema novom vodstvu HNS-a, Davoru Šukeru i suradnicima, da se trening kamp sagradi na Makarskoj rivijeri, točnije u Baškom Polju.

Inicijativa je krenula od splitsko-dalmatinskog župana Ante Sanadera koji je ideju predstavio zajedno s Markom Ožićem-Bebekom, gradonačelnikom Makarske, i Joškom Roščićem, načelnikom Baške Vode. Oni će s tim prijedlogom ići i prema HNS-u.

- Imamo razrađen plan i želimo na Makarskoj rivijeri napraviti kamp HNS-a koji bi se mogao početi graditi već u listopadu - najavio je Ante Sanader.

- Kamp bi dijelom bio u Baškom Polju, na lokaciji Dječjeg sela i bivšeg vojnog odmarališta, a dijelom u Makarskoj - objasnio je gradonačelnik Makarske Ožić-Bebek.

Obje su lokacije u stopostotnom vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Prema urbanističkim planovima, bez problema se može ishoditi građevinska dozvola. To je prostor od oko 70 hektara koji je više nego dovoljan za gradnju četiri nogometna terena s pratećim sadržajima i hotelom.

Načelnik Baške Vode Joško Roščić najavio je da Općina budućem investitoru, a to je HNS, nudi oslobađanje od plaćanja komunalnih doprinosa, a sve s ciljem razvijanja sportskog turizma.

Ovo nije nova ideja jer je isti prijedlog ponuđen još 1999. godine u razgovorima s Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem. Oni su pokazali zanimanje, ali sve je ostalo samo na tome.

Ožić-Bebek dao je širu sliku cijelog projekta ističući da na Makarskoj rivijeri žele sagraditi kamp HNS-a u kojem će se moći pripremati brojni europski nogometni klubovi i da po tome bude konkurencija jednoj Antalyji i sličnim destinacijama.

- Mi imamo između 250 i 300 sunčanih dana u godini i po tome nam nitko u Hrvatskoj ne može biti konkurencija - dodao je MOB .

Ovaj projekt bit će predstavljen novom vodstvu HNS-a, a radi se o projektu koji ima sve argumente za realizaciju.

- Ovo nije politička utakmica nego projekt oživljavanja sportskog turizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nudimo nešto što nitko u Hrvatskoj ne može ponuditi - poručio je Ante Sanader. Sad je Šukerman na potezu...

Linker
25. rujan 2024 09:09