Goran Šebelić / CROPIX
U-21 REP.

Gračan: 'Tri kapitalna boda'

Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2013. 10:16

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Nenad Gračan izrazio je zadovoljstvo pobjedom protiv Latvije (3-1) koja je izvojevana u teškim gotovo nemogućim uvjetima te je čestitao igračima obje momčadi na prikazanoj igri.

"Pobjedu smo osigurali u ranoj fazi utakmici i ona nije nikada bila upitna. Naši su igrači ponovno iskazali veliko htijenje, želju i karakter te su od samog početka kontrolirali igru," kazao je Gračan na konferenciji za novinare dodavši kako su Latvijci bili bezopasni te kako je hrvatska reprezentacija uz malo više sreće, mogla pobijediti i s većom razlikom.

Na pitanje novinara je li ga iznenadila jučerašnja pobjeda Ukrajine u Švicarskoj hrvatski je izbornik ustvrdio kako ga uspjeh Ukrajinaca nije iznenadilo jer se radi o vrlo kvalitetnoj momčadi.

"Za nas je dobro da je Ukrajina pobijedila. No, u ovom trenutku od iznimne je važnosti što smo večeras osvojili tri kapitalna boda nakon kojih se lakše diše," poručio je Gračan.

Izbornik latvijske reprezentacije Dainis Kazakevičs priznao je veliku premoć hrvatske reprezentacije ustvrdivši kako je u ovom susretu prevagnula kvaliteta mladih "kockastih".

"Ne možemo se vaditi na težak teren i teške uvjete. Hrvati su kvalitetniji i bolji od nas i to su pokazali u ovom susretu kojeg su riješili u prvih desetak minuta nakon dvije kardinalne pogreške naše obrane," ustvrdio je izbornik Latvije.

Na ljestvici skupine vodi Hrvatska s 15 bodova iz šest susreta, Švicarska je druga s 9 bodova iz pet susreta, a potom slijede Ukrajina i Latvija sa po šest bodova.

Linker
22. rujan 2024 02:36